Antena Meniu Search
x
LIVE

Şi-a ţinut soţia moartă în congelator pentru a-i încasa pensia. Bărbatul a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Suedia

Un bărbat de 57 de ani şi-a ţinut soţia moartă în congelator pentru a-i încasa în continuare pensia. Omul a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost descoperit. Este acuzat de fals în acte și fraudă.

De Redactia Observator la 12.09.2023, 18:44
Şi-a ţinut soţia moartă în congelator pentru a-i încasa pensia. Bărbatul a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Suedia - Shutterstock

Cei doi norvegieni erau stabiliţi în Suedia, în Arjang, la aproximativ 340 de kilometri vest de Stockholm. Omul le-a povestit poliţiştilor că i-a pus trupul soţiei în congelatorul pe care îl folosea şi pentru a păstra alimente.

Şi-a ţinut soţia moartă printre alimente

Anchetatorii au găsit cadavrul femeii în congelator în martie, în urma unui pont. Bărbatul le-a spus rudelor și prietenilor că femeia este încă în viață.

Potrivit deciziei instanţei, bărbatul a acoperit moartea femeii pentru a-și obține pensia din ţara vecină, Norvegia, dar și o rambursare a taxelor aferente partenerului său decedat, de unde și condamnarea pentru fraudă.

Potrivit acuzației, bărbatul a comis o fraudă „sistematică” de circa 1,3 milioane de coroane, în jur de 109.000 de euro. În ceea ce privește falsificarea actelor, potrivit instanței, bărbatul a efectuat schimbări de proprietate și înmatriculări de vehicule sub numele soţiei decedate, scrie La Stampa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Şi-a ţinut soţia moartă în congelator pentru a-i încasa pensia. Bărbatul a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Suedia