Antena Meniu Search
x

Un cămin de bătrâni din Japonia "angajează" bebeluşi pentru a-i face pe seniori să zâmbească. Salariul: Scutece şi lapte praf

Un cămin de bătrâni din Japonia "angajează" bebeluşi pentru o activitate esenţială: să le ţină companie seniorilor şi să-i facă să zâmbească. Salariul? Scutece şi lapte praf, relatează marţi AFP.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 11:41

Un cămin de bătrâni din Japonia "angajează" bebeluşi
Un cămin de bătrâni din Japonia "angajează" bebeluşi - Shutterstock

Noii "angajaţi" ai căminului din Kitakyushu, sud-vestul Japoniei, trebuie să aibă vârsta sub patru ani, iar părinţii sau tutorii lor trebuie să semneze un contract care stipulează că bebeluşii şi copiii mici pot veni la muncă "oricând au chef". Aceştia au voie să ia o pauză "atunci când le este foame, somn sau oricând doresc", se precizează în contract.

Salariul bebeluşilor: Scutece şi lapte praf

Peste 30 de bebeluşi s-au înscris până acum, cu misiunea de a ridica moralul a peste 100 de rezidenţi, majoritatea octogenari, a declarat Kimie Gondo, directoarea azilului de bătrâni. "Doar simplul fapt că-i văd pe bebeluşi îi face pe rezidenţii noştri să zâmbească", a povestit ea pentru AFP, adăugând că "nu există un registru al sarcinilor sau ceva de genul acesta".

O ofertă de muncă cu mesajul "Angajăm!" a fost plasată pe peretele căminului şi informează candidaţii că vor fi remuneraţi pentru serviciile lor cu scutece şi lapte praf. Responsabilitatea principală a candidaţilor - poate singura - va fi aceea de "a se plimba" prin căminul de bătrâni împreună cu părinţii sau tutorii lor, se menţionează în ofertă. "Copiii stau tot timpul cu mamele lor. Este ca şi cum s-ar duce la plimbare într-un parc", a adăugat Gondo.

Proiectul a dat rezultate excelente până acum, a mai spus Gondo. "Unii dintre copii se înţeleg atât de bine cu rezidenţii noştri încât acum aceştia sunt ca nişte bunici cu nepoţi adevăraţi", a precizat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un cămin de bătrâni din Japonia "angajează" bebeluşi pentru a-i face pe seniori să zâmbească. Salariul: Scutece şi lapte praf