Antena Meniu Search
x

Un chinez a fost arestat, după ce a trimis o poză prin care a ironizat poliția și s-a plâns de restricțiile anti-Covid

Un bărbat din China a fost arestat, după ce a ironizat poliția printr-o imagine cu un câine. Imaginea a devenit virală pe rețelele sociale din China, fapt ce a atars atenția autorităților. 

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 13:06

Un chinez a fost arestat, după ce a trimis o poză prin care a ironizat poliția și s-a plâns de restricțiile anti-Covid
Un chinez a fost arestat, după ce a trimis o poză prin care a ironizat poliția și s-a plâns de restricțiile anti-Covid - WeChat / CNN

Un bărbat identificat doar după prenumele Li a trimis pe un grup de chat, o imagine cu scopul de a ironiza poliția și s-a plâns de măsurile impuse pentru a limita răspândirea coronaviruslui, potrivit presei locale, citată de CNN.

Mesajul a devenit viral, fiind văzut de aproape 200 de milioane de persoane. Arestarea lui Li, pentru nouă zile, a stârnit un val de reacții negative la adresa autorităților, oamenii susținând că astfel de glume pe internet nu reprezintă un motiv pentru o pedeapsă atât de aspră. 

Bărbatul a trimis un "meme" cu un câine îmbrăcat într-un costum de polițist, ținând o insignă în lăbuțe. 

Este o imagine populară, des folosită pe rețelele sociale, în diverse situații. În acest caz, oamenii legii au acționat după ce un membru al grupului s-a plâns că fotografia insultă imaginea poliției. 

După ce au descoperit că Li este nemulțumit de măsurile locale privind prevenirea infecției cu coronavirus, oamenii legii l-au chemat la secție, unde a fost interogat și ulterior și-a mărturisit fapta "de a insulta poliția". Poliția a explicat faptul că acțiunile sale au constituit infracțiunea de „ a provoca necazuri” și i-a dat nouă zile de detenție drept pedeapsă.

China a impus unele dintre cele mai stricte măsuri anti-Covid-19 din lume, inclusiv restricții de călătorie, lockdown local și testări în masă, spre deosebire de alte state asiatice care încearcă să revină la o viață normală, bazându-se pe vaccinarea în masă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un chinez a fost arestat, după ce a trimis o poză prin care a ironizat poliția și s-a plâns de restricțiile anti-Covid