Antena Meniu Search
x

Video 2021, anul schimbărilor de look. Stiliştii recomandă câteva trucuri simple pentru a fi la modă

După traumatizantul 2020 când am aşteptat luni întregi pentru o programare la salonul de înfrumuseţare, 2021 se anunţă anul schimbărilor. Stiliştii spun că ne întoarcem la tunsori şi culori naturale şi renunţăm la blond sau păr lung. Cum suntem la început de an, iar multe dintre noi vor o schimbare de look, am vrut să aflăm direct de la specialişti care sunt tendinţele pentru următorul sezon.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 28.01.2021, 13:55

Vezi și
  • 2021 este anul schimbărilor în materie de păr
  • Doamnele pot fi la modă cu ajutorul câtorva trucuri simple

Sorin Straluat, hairstylist: Ştiu că este o perioadă destul de complicată pentru toată lumea din punct de vedere al frumuseţii, însă dacă vizita la salon se mai lasă puţin aşteptată sunt câteva lucruri pe care poţi să le faci acasă tocmai pentru ca atunci când ajung în salon totul să decurgă cum ar trebui.

Sorin Straluat, hairstylist: Bun, suntem la şampon! Punem o cantitate potrivită de şampon, asta înseamnă o cantitate de 10 mililitri în palmă, masăm foarte bine palmele între ele şi aplicăm şamponul. Atenţie foarte mare ! Nu aplicăm şamponul pe păr propriu zis dacă avem mai ales păr lung, pentru că va ajunge acolo, gravitaţia o să îşi facă treaba. Aplicăm şamponul de pe palmele noastre pe scalp doar. 

Apoi începem să masăm timp de 3 minute. Extrem de important este să nu adăugăm şampon peste şampon. Ci să clătim foarte bine şi de abia apoi să facem a doua şamponare. Iată câteva trucuri folosite de profesionişti. 

Sorin Straluat, hairstylist: Primul dintre ele ar fi să îţi hidratezi părul extrem de bine, indiferent de ce tip de păr ai. Dacă ştii că urmează să îl colorezi sau să faci şuviţe sau să îl nuanţezi, ideal este ca stilistul să aibă un păr bun pe care să lucreze şi asta poţi obţine tu singurică acasă foarte uşor, cu o mască pe care să o aplici măcar o dată pe săptămână. Este extrem de important să îţi alegi o perie bună. Peria poate provoca un stres mecanic destul de mare firului de păr şi de aceea este nevoie ca atunci când o cumperi. Ideal este să fie una din păr natural care să aibă şi câţiva ţepi din plastic pentru a descurca părul.

Culorile şi tunsorile la modă în 2021

Acum, partea care ne interesează cel mai mult: cum să fim în trend anul acesta?

Sorin Straluat, hairstylist: Între trendurile cele mai mari din 2021 să ştiţi că este back to natural. Foarte multe femei după experienţa de colorare a capului au zis "gata, eu nu mai pun mâna niciodată aştept până ajung la salon". Inclusiv blondurile care sunt puţin mai greu de întreţinut şi trebuie nişte vizite mai frecvente la salon pentru a menţine o culoare echilibrată, revin uşor, uşor la rădăcini închise, poate puţin mai blond în faţă, dar per ansamblu ne place această naturaleţe, ceea ce este foarte bine. Nu este nimic rău acolo, este important să îi dăm părului ce îi trebuie, dar să ţineţi cont că acesta este trendul major. Foarte multă lume recomandă să vopseşti rădăcina la 3 săptămâni ca să nu ai nicio urmă. Eu nu recomand niciodată acest lucru pentru că prefer să am o mică urmă decât să decolorez părul atât de des şi în timp să ajung să îl rup.

 Anul 2021 este unul de referinţă pentru doamnele care vor o schimbare de imagine. 

Sorin Straluat, hairstylist: Din punct de vedere al tunsorilor, cred că toată lumea a ajuns la concluzia în sfârşit şi în România că mediu sau scurt este mai bine decât foarte lung, pentru că părul foarte lung necesită în primul rând mult mai multă atenţie şi timp pentru a-l stiliza şi coafa. Aşa că dacă ai de gând să faci o schimbare să ştii că anul ăsta este foarte potrivit. Poţi opta pentru o tunsoare pixie de exemplu, care este mai mult decât în trend şi cred că putem să vedem asta peste tot şi de asemenea lobul adică bobul puţin mai lung, pe care totuşi să poţi să îl prinzi atunci când ai nevoie să îl prinzi. Poţi adopta aceste 2 tunsori fără remuşcări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » 2021, anul schimbărilor de look. Stiliştii recomandă câteva trucuri simple pentru a fi la modă