Antena Meniu Search
x

Averea lui Prince, împărţită în şase! Instanţa a stabilit cine sunt moştenitorii legali

Un judecător din statul american Minnesota a decis că cei şase fraţi ai cântăreţului Prince sunt moştenitorii legali ai averii starului, la peste un an după decesul artistului, cauzat de o supradoză accidentală de medicamente, potrivit unor documente judiciare ce au fost publicate vineri, informează Reuters.

Un judecător din statul american Minnesota a decis că cei şase fraţi ai cântăreţului Prince sunt moştenitorii legali ai averii starului, la peste un an după decesul artistului, cauzat de o supradoză accidentală de medicamente, potrivit unor documente judiciare ce au fost publicate vineri, informează Reuters.

Sora lui Prince, Tyka Nelson, şi fraţii vitregi ai artistului, Omar Baker, Alfred Jackson, Sharon Nelson, Norrine Nelson şi John Nelson, au fost desemnaţi drept moştenitori legali ai starului de judecătorul Kevin Eide din districtul Carver County.

Prince a murit la vârsta de 57 de ani în urma unei supradoze accidentale cu analgezicul fentanil, pe 21 aprilie 2016. Artistul nu a lăsat în urma sa niciun testament, iar din acest motiv în instanţa americană a urmat o veritabilă bătălie judiciară, întrucât câteva zeci de persoane s-au prezentat la tribunal pentru a revendica averea starului, pretinzând că erau moştenitori ai artistului.

Valoarea exactă a averii lui Prince nu a fost încă stabilită, însă presa americană vorbeşte despre câteva sute de milioane de dolari. Starul a lăsat în urmă clădiri şi proprietăţi estimate la peste 25 de milioane de dolari, potrivit unui inventar realizat după moartea artistului de o companie de management al activelor.

Bunurile lui Prince nu vor fi distribuite moştenitorilor săi fără un ordin oficial judecătoresc. Dacă un tribunal va decide, în apel, că pretendenţii respinşi în primă instanţă au dreptul la o parte din averea starului, judecătorul Kevin Eide a spus că va analiza şi cererile acelor persoane.

În aprilie, un judecător american a blocat lansarea programată a unui album cu piese originale înregistrate de Prince. EP-ul ”Deliverance”, ce include şase piese, urma să fie lansat în ziua în care s-a împlinit exact un an de la decesul starului. 

Acest disc ar fi fost primul material dintr-o serie programată de lansări de albume postume, ce au la bază numeroasele piese originale - şi niciodată lansate - ce au fost descoperite în seiful pe care starul îl avea în reşedinţa lui din Minnesota.

Paisley Park, fosta reşedinţă a starului, aflată în Minnesota, funcţionează în prezent ca un muzeu şi expune numeroase articole vestimentare purtate de Prince în timpul concertelor, dar şi instrumente muzicale şi o colecţie de motociclete.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Mondene » Averea lui Prince, împărţită în şase! Instanţa a stabilit cine sunt moştenitorii legali