Antena Meniu Search
x

Beyonce, marea favorită a Premiilor Grammy. Ea a devenit artista cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Grammy

Beyonce este marea favorită a Premiilor Grammy de anul viitor, după ce 2016 a fost dominat de Taylor Swift. Beyonce are nu mai puţin de 9 nominalizări pentru ediţia de anul viitor şi doboară, astfel, orice record deţinut până acum de vreo artistă de peste Ocean.

Vezi și

Beyonce este marea favorită a Premiilor Grammy de anul viitor, după ce 2016 a fost dominat de Taylor Swift. Beyonce are nu mai puţin de 9 nominalizări pentru ediţia de anul viitor şi doboară, astfel, orice record deţinut până acum de vreo artistă de peste Ocean.

Beyonce a fost nominalizată în acest an inclusiv la ”albumul anului”, ”cântecul anului” şi ”înregistrarea anului”, cele mai importante categorii de premii la gala Grammy, pentru cântecul ei ”Formation” şi albumul vizual ”Lemonade” - o colecţie de cântece despre rasism, feminism şi emanciparea femeilor.

Vedeta americană, în vârstă de 35 de ani, a fost nominalizată de 62 de ori în istoria premiilor Grammy şi a câştigat un total de 20 de statuete Grammy în cariera sa care se întinde pe durata a două decenii. 

În topul artiştilor care au primit cele mai multe nominalizări la Grammy 2017 urmează Drake, Rihanna şi Kanye West, care au primit fiecare opt nominalizări.

Rapperul Kanye West, care a primit 8 nominalizări în acest an pentru albumul ”The Life of Pablo”, a primit 68 de nominalizări la premiile Grammy în întreaga lui carieră şi a câştigat acest trofeu de 21 de ori.

Cântăreaţa britanică Adele va concura şi ea pentru principalele trei categorii de premii la gala Grammy 2017 cu single-ul ei ”Hello” şi albumul ”25”, care i-au adus un număr total de cinci nominalizări. Artista britanică s-a impus la toate cele trei categorii în 2012 cu precedentul material discografic al ei, intitulat ”19”.

Rapperul canadian Drake şi cântăreaţa R&B Rihanna, originară din Barbados, împart trei dintre cele opt nominalizări individuale ale lor - două pentru duetul ”Work” de pe albumul Rihannei şi una pentru single-ul ”Views” al rapperului Drake. 

Chance The Rapper a primit şapte nominalizări, inclusiv la categoria ”cel mai bun artist debutant”, unde cântăreţul de 23 de ani, originar din Chicago, va concura cu duoul pop The Chainsmokers, rapperul californian Anderson Paak şi cântăreţii country Kelsea Ballerini şi Maren Morris.

Cântăreţul britanic David Bowie, care a murit în ianuarie, la două zile după ce îşi lansase ultimul album de studio, ”Blackstar”, a primit patru nominalizări la premiile Grammy 2017, inclusiv la categoria ”cel mai bun album rock alternativ”.

Cântăreţul american Prince, care a murit în aprilie, a primit o nominalizare pentru ultimul său disc, ”Hit n Run Phase Two”, la categoria ”cel mai bun montaj al unui album non-clasic”, în care a fost nominalizat şi discul ”Blackstar” al lui David Bowie. 

La categoria ”albumul anului” au fost nominalizate în acest an următoarele discuri: ”Lemonade” (Beyonce), ”25” (Adele), ”Purpose” (Justin Bieber), ”Views” (Drake) şi ”A Sailor's Guide To Earth” (Sturgill Simpson). 

Premiile Grammy sunt cele mai prestigioase distincţii din industria muzicală americană şi sunt atribuite în fiecare an de reprezentanţii The Recording Academy în 84 de categorii.

Cea de-a 59-a gală de decernare a premiilor Grammy va avea loc la Los Angeles pe 12 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Beyonce, marea favorită a Premiilor Grammy. Ea a devenit artista cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Grammy