Antena Meniu Search
x

"Marele Gatsby" a deschis Festivalul de Film de la Cannes

S-a intins covorul rosu la Cannes, iar vedetele au pasit deja pe el. Festivalul a fost deschis, anul acesta, de "Marele Gatsby". Urmeaza 12 zile inchinate celei de-a saptea arte.

Vezi și

Anul acesta, niciun roman nu se bate pentru Palme D’Or, dar unul care are deja trofeul in vitrina va avea un cuvant de spus in alegerea celor mai bune filme. Cristian Mungiu este in juriu.

O pleiada de vedete s-au adunat deja pe Riviera Franceza la editia cu numarul 66 a prestigiosului festival. Se anunta o editie speciala cu nume unul si unul, incepand chiar cu membrii juriului.

Presedintele juriului este Steven Spielberg. Celebrul regizor si producator american ii va avea alaturi pe stralucitoarea Nicole Kidman, pe Christoph Waltz, dar si pe un roman.

Vizibil emotionat de primirea calduroasa, cineastul roman, Cristian Mungiu, a facut o plecaciune in fata spectatorilor, in semn de multumire.

Leonardo DiCaprio a dat startul festivalului, in mod official: “Acestea fiind spuse, declar deschisa cea de-a 66-a editie anuala a Festivalului de Film de la Cannes”.

Cel mai nou film in care joaca actorul american, "Marele Gatsby" a fost primul pe care l-au vazut membrii juriului.

Festivalul de Film de la Cannes isi va inchide portile pe 26 mai. Anul acesta, lungmetrajele romanesti lipsesc din competitie. Doi regizori romani se lupta, insa, la alte categorii.

Filmul "In acvariu", in regia lui Tudor Cristian Jurgiu, va concura in cadrul "Cine-fondation", in timp ce "O umbra de nor", a lui Radu Jude, va participa la rubrica "Quinzaine des realisateurs".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » "Marele Gatsby" a deschis Festivalul de Film de la Cannes