Antena Meniu Search
x

S-au anunţat nominalizările la ediţia din acest an a Premiilor Oscar

Academia Americană de Film şi-a desemnat favoriţii. La o săptămână de la gala Globurilor de Aur, surprizele sunt puţine. "Joker" conduce lista nominalizărilor urmat, îndeaproape, de "Once upon a time in Hollywood" şi "The Irishman".

de Redactia Observator

la 13.01.2020, 22:29

Vezi și

Academia Americană de Film şi-a desemnat favoriţii. La o săptămână de la gala Globurilor de Aur, surprizele sunt puţine. "Joker" conduce lista nominalizărilor urmat, îndeaproape, de "Once upon a time in Hollywood" şi "The Irishman". Cea de-a 92-a gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie în Beverly Hills şi, pentru al doilea an consecutiv, nu va avea prezentator. 

În pielea răufăcătorului "Joker", portoricanul Joaquin Pheonix este favoritul criticilor. 11 nominalizări a primit, în total, pelicula, inclusiv la categoriile "cea mai bună regie" şi "cel mai bun film". La ambele categorii un adversar de temut este capodopera lui Quentin Tarantino - "Once upon a time in Hollywood". 

Lupta se anunţă acerbă şi la categoria "cel mai bun actor în rol secundar". Unele dintre cei mai mari nume ale cinematografiei moderne îşi dispută Oscarul aici. Printre ei, Anthony Hopkins, Al Pacino, Joe Pesci sau Brad Pitt. După ce a doborât Războiul Stelelor în topul încasărilor, drama de război "1917" face vâlvă şi la Oscar. A primit 10 nominalizări.

Reconstituirea ultimelor luni din viaţa lui Judy Garland i-a adus deja un Glob de Aur şi premiul Sindicatului Criticilor lui Renée Zellweger. Dar experienţa ultimilor ani a demonstrat că pot exista şi excepţii. 

În 2020, pe lista favoritelor la un Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină se regăsesc, cu şanse mari de câştig, Saoirse Ronan, Scarlett Johanson sau frumoasa Charlize Theron. 

Scurtmetrajul românesc "Cadoul de Crăciun" a ratat nominalizarea la Cel mai bun film străin. Se poate lăuda, însă, cu peste 50 de premii strânse în ultimii doi ani la festivalurile internaţionale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Am putea avea, totuşi, şi români câştigători.

"Jojo Rabbit", povestea unui adolescent care îl are prieten imaginar pe Hitler, a fost nominalizat la patru categorii. Iar Mihai Mălaimare Jr a condus echipa de imagine. 

Cea de-a 92 a gală a celebrelor premii va avea loc pe 9 februarie, în Beverly Hills.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Mondene » S-au anunţat nominalizările la ediţia din acest an a Premiilor Oscar