Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Ovidiu Lipan Tandarica, 14 ani de colaborare cu Fanfara Zece Prajini

Din anul 1999, Fanfara Zece Prajini are un prieten de mare valoare: Ovidiu Lipan Tandarica. Bateristul trupei Phoenix a simtit ca-si poate exprima creativitatea alaturi de muzicantii ieseni, asa ca au inceput sa puna in scena spectacol dupa spectacol.

Vezi și

A u planuri mari de viitor. In vara, Tandarica si Fanfara Zece Prajini vor canta in spoturi de promovare a unor musicaluri din seria James Bond.

Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara Zece Prajini s-au intalnit dintr-o intamplare.

„Eram pe o autostrada in Germania si am ascultat la radio Fanfara Zece Prajini la un festival de pe langa Stuttgart. I-am ascultat, pana cand la un moment dat, incepeau sa-mi vina ideile. Am vrut sa-i cunosc. Eu aveam deja piese, ma gandeam cum sa-i abordez”, isi aminteste Tandarica.

Si i-a abordat. S-au imprietenit si au facut niste concerte memorabile.

A fost un plus pentru fiecare dintre ei. Fiecare a venit cu ce a avut mai bun: Tandarica a adus piese noi si elemente de show, dar si relatii in lumea artistica.

“Ne-a schimbat genul de muzica. Cu influente grecesti, klesmer, turcesti, tiganesti armenesti si avem si CD-uri lansate in tara cu Stelu Enache”, spune liderul fanfare.

De partea cealalta, pentru Ovidiu Lipan, Fanfara Zece Prajini a fost drogul care i-a lipsit in cei 23 de ani de exil: “Am dezvoltat proiectul ca un ciorchine, asa am realizat niste momente senzationale.  De fiecare data cand ma intalnesc imi umple sufletul. Am nevoie de ei ca de aer. Voi nu va imaginati, dupa niste concerte rock, ei mi-au dat o senzatie de liniste”.

“Margareta” este doar unul dintre cantecele compuse de Ovidiu Lipan Tandarica cu scopul de a arata tuturor ce explozie de ritm si imaginatie pot sa produca fanfarele romanesti.

Este o muzica extrem de bine primita in strainatate.

“Muzica, fiind atat de expresiva si avand o asemenea transmisie, strainii nu o inteleg exact, dar ei primesc mesajul si asta este arta. Ascultand-o, vizulalizezi, e ca si cum ar fi o muzica de film, fiecare se vede intr-un anumit peisaj si cred ca asta este secretul. Este un schimb energetic cu oamenii care te asculta”, spune Tandarica.

Acum, Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara Zece Prajini au ajuns la un nou episod. Vor inregistra niste melodii la Bucuresti, iar apoi vor pleca la Londra, pentru filmari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » SPECIAL! Ovidiu Lipan Tandarica, 14 ani de colaborare cu Fanfara Zece Prajini