Antena Meniu Search
x

Povestea de viață a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică. De la începuturi și până acum (Video)

O viaţă ca un spectacol. La tobe bate de când se ştie. Nu s-a mulţumit doar cu asta. Acum aproape că niciun instrument nu mai are secrete pentru el.

de Redactia Observator

la 21.06.2019, 15:31

Vezi și

O viaţă ca un spectacol. La tobe bate de când se ştie. Nu s-a mulţumit doar cu asta. Acum aproape că niciun instrument nu mai are secrete pentru el.

Ne-a dus numele în aproape orice colţ al lumii. A activat în celebrele trupe Roşu şi Negru ori Pheonix, iar pe lista colaborărilor sale se numără Stelu Enache, Gheorghe Zamfir şi formaţia Bosquito.

Ce face pe scenă, însoţit sau nu de cineva, ei bine, nu poate fi descris în cuvinte dacă nu ai fost la spectacolele lui, să le trăieşti în direct.

57 de ani pe scenă, în ritmul tobelor. Concerte peste concerte, în ţară şi în afara graniţelor ei. O fugă departe de comunism şi o reîntoarcere spectaculoasă, după 13 ani petrecuţi în Germania. Este povestea de viaţă a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Tată, în primul rând, compozitor, instrumentist, orchestrator, în al doilea rând. Pentru Ovidiu Lipan Ţăndărică muzica nu mai are secrete. La nouă ani cânta deja într-o trupă.

Încă de pe atunci stârnea ropote de aplauze. Acum umple sălile de concerte, din ţară şi din străinătate.  A susţinut spectacole în Europa, America de Nord, America Latină. 

De la rock la jazz, de la etno la balcano, de la pop la rock simfonic. Tăndărică abordează toate genurile muzicale în spectacolele sale. Şi toate i se potrivesc. 

Spectacol poate face oriunde. Într-o sala de concert cu zeci de mii de locuri, sau într-o încăpere de câţiva metri pătraţi.

Şi fiul lui îi calcă pe urme. Dacă Ovidiu Lipan Ţăndărică s-a îndrăgostit de tobe, Alexander s-a îndrăgostit de chitară. Iar când cei doi se intersectează pe aceeaşi scenă, rezultatul nu poate fi decât spectaculos. 

Publicaţiile străine i-au rostit numele de multe ori în materialele dedicate artiştilor consacraţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Mondene » Povestea de viață a lui Ovidiu Lipan Ţăndărică. De la începuturi și până acum (Video)