Antena Meniu Search
x

Revoltă după Premiile Oscar. Fanii lui Chadwick Boseman contestă victoria lui Anthony Hopkins: „Un om pe moarte face un rol fabulos şi nu-i dai trofeu?!”

Fanii îndrăgitului Chadwick Boseman, devenit celebru pentru rolul din Black Panther s-au revoltat după gala Premiilor Oscar 2021. Actorul de culoare, care a murit în 2020, nu a fost premiat postum pentru interpretarea din pelicula “Ma Rainey’s Black Bottom.”

de Redactia Observator

la 26.04.2021, 12:49

Revoltă după Premiile Oscar 2021. Fanii lui Chadwick Boseman contestă victoria lui Anthony Hopkins, cel mai în vârstă actor premiat pentru rol principal
Chadwick Boseman - Profimedia
  • Gala s-a încheiat cu victoria lui Anthony Hopkins, care este acum cel mai vârstnic câştigător de Oscar pentru interpretare, doborând recordul lui Christopher Plummer, care a primit premiul, la 82 de ani, pentru „Beginners” (2011).
  • Nefiind prezent la gală, pentru prima dată trofeul pentru „cel mai bun actor în rol principal” a fost acceptat în numele lui de Academie.

Anthony Hopkins a câștigat mult râvnitul trofeu pentru cel mai bun actor în rol principal cu interpretarea din drama „The Father”. Actorul în vârstă de 83 de ani nu a putut participa la ceremonie și nici nu a ținut un discurs. Fanii se așteptau ca Boseman, care a murit de cancer la 43 de ani, în august 2020, să câștige premiul. Mulți susținători și-au exprimat pe Twitter furia și dezamăgirea în sute de mesaje. 

„Chadwick Boseman nu a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, chiar dacă a oferit una dintre cele mai bune interpretări anul trecut ... #Oscar”, a scris un fan „Chadwick Boseman MERITA premiul pentru cel mai bun actor. Interpretarea sa din Ma Rainey’s este exemplul a ceea ce un actor ar trebui să fie. Sunt atât de supărat.”, a scris un alt utilizator. „Oscarurile care s-au încheiat sunt o adevărată reprezentare a anului 2020. Serios vorbind, este foarte, foarte dezgustător că academia s-a folosit de imaginea lui Chadwick pentru a-și face reclamă cu pungile de cadouri, s-a folosit de așteptări pentru a păstra spectatori și apoi nu i-a dat ... nimic”, a scris un altul.

„Îmi spui că au încheiat gala cu cel mai bun actor care ar fi trebuit să meargă la Chadwick și i l-au dat lui Anthony Hopkins care nici NU A FOST ACOLO?!?!?” sună un alt mesaj.  „Oscarurile s-au încheiat, așa că oamenii ciudați își sună probabil furnizorii de cablu ca după finala Sopranos”, a glumit un alt utilizator de Twitter.

Alții au comparat-o cu Oscarurile din 2017 când au fost încurcați câștigătorii. „Nu am crezut că vom mai vedea vreodată alte #Oscaruri care se vor termina la fel de bizar ca Moonlight // La La Land, dar este așa cum am spus mereu: dacă un bărbat poate forma o prietenie cu o caracatiță, cred că orice este posibil!"

Pe acelaşi subiect

Filmările la Ma Rainey's Black Bottom, în regia lui  George C. Wolfe s-au încheiat cu un an înainte ca Boseman să moară în august 2020, după o luptă cu cancerul de colon. Filmul a debutat pe Netflix în decembrie

Cele mai ”ciudate” Oscaruri din istorie

Anthony Hopkins, în vârstă de 83 de ani, a câștigat râvnitul trofeu pentru rolul din The Father, devenind cea mai în vârstă persoană care a câștigat vreodată un Oscar pentru interpretare. Este al doilea premiu din carieră pentru legendarul actor britanic, care a câștigat pentru prima oară acum 29 de ani pentru rolul lui Hannibal Lecter în Silence of the Lambs. De atunci, Hopkins a fost nominalizat de încă cinci ori. În acest an toți se așteptau ca Boseman să câștige, iar victoria lui Hopkins a provocat supărare mare pe social media. 

Premiile Oscar se încheiau de obicei cu anunțarea premiului pentru cea cel mai bun film, dar anul acesta s-a decis ca cel mai bun actor să fie ultimul premiu al nopții. Mulți au speculat că acest lucru se datorează faptului că Boseman va fi anunțat câștigător, iar momentul se va încheia cu un tribut adus carierei sale. Când acest lucru nu s-a întâmplat, victoria lui Hopkins a fost contestată pe social media. Zeci de oameni au scris că a fost „cel mai prost final pe TV de la Game of Thrones încoace”

„Un om pe moarte oferă o interpretare fabuloasă... Ultimul rol al vieţii sale ... A dat tot ce a putut ... şi nu-i dai trofeu?!", a scris actorul Cyrus MMcQueen pe Twitter.

Criticul de film Dan Murrell a numit noua ordine a galei o „idee proastă”. ”Eclipsează faptul că atât Anthony Hopkins, cât şi Chadwick Boseman au fost geniali şi unul dintre ei a trebuit să câştige. Acum accentul se pune doar pe producători. Greşeală uriaşă. Ceremonia de anul acesta va rămâne în amintirea tuturor ca fiind un dezastru.” Și editorul-şef al revistei Baltimore, Max Weiss, a criticat absenţa lui Hopkins. „Au mutat cel mai bun actor la final, doar pentru a-l câştiga Anthony Hopkins CARE NU ERA PREZENT? Excelentă muncă. Bravo. De top."

Boseman a fost onorat de Academie cu pungile de cadouri în acest an. Toţi nominalizaţii au primit opere de artă digitale unice create de artistul Andre Oshea pentru a-l onora Boseman. Acestea vor fi scoase la licitație iar încasările vor fi donate Fundaţiei pentru Cancerul de Colon.

Acesta nu a fost singurul moment controversat din cadrul premiilor Oscar pe care unele publicații le-au numit ”cele mai ciudate din istorie.” Actrița și regizoarea Regina King a început noaptea celebrând condamnarea lui Derek Chauvin pentru uciderea lui George Floyd. Regizorul Travon Free și-a transformat discursul de acceptare a Oscarului într-o condamnare a violenței poliției la adresa comunității de culoare. Mai mult, în timp ce mergea pe covorul roșu, Free a arătat interiorul sacoului său, unde erau scrise numele persoanelor de culoare ucise de poliție. Iar actrița Frances McDormand a urlat pe scenă ca un lup după ce Nomadland a primit trofeul pentru cel mai bun film. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Revoltă după Premiile Oscar. Fanii lui Chadwick Boseman contestă victoria lui Anthony Hopkins: „Un om pe moarte face un rol fabulos şi nu-i dai trofeu?!”