Antena Meniu Search
x

Drama din spatele filmului străin care a bătut Colectiv. Regizorul a plâns la gala premiilor Oscar 2021

Regizorul danez Thomas Vinterberg a câștigat premiul Oscar pentru pentru cel mai bun lungmetraj international, “Another Round”. Vinterberg i-a dedicate premiul fiicei sale ucise ]ntr-un accident de mașină, la patru zile după începerea filmărilor.

de Redactia Observator

la 26.04.2021, 10:34

Thomas Vinterberg
Thomas Vinterberg - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Thomas Vinterberg, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film strain, a dedicat premiul fiicei sale ucise într-un accident de mașină. Cu lacrimi în ochi, acesta a povestit că Ida a murit în 2019, într-un accident provocat ed un șofer neatent, scrie ABC.

“Am vrut să facem un film care să celebreze viața, dar la patru zile după începerea filmărilor, imposibilul s-a întâmplat. Fiica mea a murit în urma unui accident pe autostradă. Un șofer se uita la telefonul mobil. Ne este dor de ea și o iubim”, a spus regizorul, pe scena Oscarurilor. 

Vinterberg a mai adăugat că filmul care trebuia să fie filmat la liceul Idei este un omagiu adus adolescentei.

“Am făcut filmul pentru ea. Așa că, Ida, acesta este un miracol, iar tu ești parte din el. Poate chiar tu ai tras niște sfori pe undeva. Premiul este pentru tine”.

Pe acelaşi subiect

Filmul Another Round urmărește povestea a patru buni prieteni, profesori de liceu, care încearcă să afle dacă viețile lor se pot îmbunătăți prin menținerea unui nivel constant de alcool în sânge.

La aceeași categorie a fost nominalizat și „Colectiv” în regia lui Alexandru Nanau.

Gala premiilor Oscar 2021 s-a lăsat așteptată în acest an, însă ediția a 93-a a Premiilor Academiei Americane de Film a reușit să aducă un pic de normalitate în lumea artistică. Creatorii de filme, starurile și geniile din spatele scenei s-au reunit încă o dată pentru a slăvi talentul pe care cinematografia îl are de oferit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Drama din spatele filmului străin care a bătut Colectiv. Regizorul a plâns la gala premiilor Oscar 2021