Antena Meniu Search
x

Dan Vîlceanu şi-a anunţat demisia din funcţia de Secretar General al PNL: Nu doresc să particip la un asemenea bâlci

Dan Vîlceanu a criticat decizia liberalilor de a convoca şedinţe ale Biroului Executiv nestatutare şi a anunţat că îşi va da demisia din funcţia de Secretar General al PNL, nedorind să participe la "acest bâlci".

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 01.04.2022, 15:15

Dan Vîlceanu şi-a anunţat demisia din funcţia de Secretar General al PNL: Nu doresc să particip la un asemenea bâlci
Dan Vîlceanu şi-a anunţat demisia din funcţia de Secretar General al PNL: Nu doresc să particip la un asemenea bâlci

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a comentat tensiunile din PNL și posibila înlăturare a lui Florin Cîțu din poziția de președinte liberal spunând că „varianta cea mai bună este cea pe care o votează colegii”

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că va respecta decizia colegilor din partid privitoare la persoana care ocupa funcția de președinte al liberalilor. O eventuală schimbare la vârful partidului nu poate fi făcută decât prin congres, a mai spus Vîlceanu.„Dacă Florin Cîțu își dă demisia, tot trebuie să faci congres”, a explicat secretarul general al PNL.

Acesta a explicat la rândul său că şedinţa Biroului Executiv convocată de cei care doresc înlăturarea lui Florin Cîţu nu a fost statutară, pentru că ea deşi este posibilă prin dorinţa majorităţii membrilor forului, trebuie să treacă prin Secretariat. Un astfel de document nu a ajuns la el, spune Dan Vîlceanu, ci doar a fost exprimată dorinţa către Florin Cîţu, care de altfel a şi răspuns pozitiv convocând BEx pentru sâmbătă.

"Nu poţi convoca o şedinţă în aceeaşi zi", a decalarat Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL. "În urma solicitărilor, preşedintele a decis să convoace BEx pentru mâine", a mai spus el. 

Pe acelaşi subiect

Dan Vîlceanu şi-a anunţat demisia

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, afirmase, dimineaţă, că nu a primit niciun document de convocare a forului de conducere, însă, potrivit surselor liberale, aripa anti-Cîţu are deja 39 de semnături din teritoriu, iar trei filiale care au şedinţele programate pentru ora la 17.00. Biroul Executiv ar urma să stabilească şedinţa Consiliului Naţional, duminică, care va decide data Congresului Extraordinar, pe 10 aprilie.

În urma situaţiei create, Dan Vîlceanu a anunţat că îşi va prezenta demisia din funcţia de Secretar General, în cadrul Biroului Executiv de sâmbătă. 

"Îmi voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, pentru că eu nu doresc să particip la un asemenea bâlci. În care se circulă mesaje de şedinţă la modul acesta. Eu mă consider un om serios şi nu asta e modalitatea în care aplici statutul", a declarat Dan Vîlceanu.

Florin Cîţu nu pleacă din PNL

Mai mulţi lideri ai PNL pregătesc schimbarea preşedintelui Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de relaţia acestuia cu cei de la PSD, care tensionează atmosfera în coaliţie, dar şi de faptul că liderul liberal nu comunică cu liderii judeţeni şi cu primarii partidului.Potrivit surselor, există deja 39 de semnături în favoarea demersului de schimbare a lui Florin Cîţu. Acesta spune însă că nu va părăsi partidul în cazul în care este schimbat din funcţie. 

"Sunt liberal şi voi rămâne liberal întotdeauna. Voi apăra principiile liberale cât timp sunt în politică", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit surselor Observator, Congresul PNL va fi convocat pe 10 aprilie. Atunci se va propune ca Nicolae Ciucă să preia funcţia de preşedinte al partidului. Conform aceloraşi surse, Florin Cîţu a cerut ca preşedintele Klaus Iohannis să-i spună direct că nu îl mai susţine. La Congresul din 10 aprilie nu va fi schimbată întreaga organigramă de conducere a partidului, ci este vizată doar funcţia de preşedinte.

Liberalii ar urma să îl numească Nicolae Ciucă ca nou şef al partidului. Premierul se bucură de altfel de o cotă ridicată de încredere din partea românilor, aflându-se în top alături de Alexandru Rafila şi Mircea Geoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Dan Vîlceanu şi-a anunţat demisia din funcţia de Secretar General al PNL: Nu doresc să particip la un asemenea bâlci