Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vlad Voiculescu, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: S-a transformat în primul epidemiolog al țării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoaște

Vlad Voiculescu, demis săptămâna aceasta de premierul Florin Cîțu, a lansat un atac dur la adresa șefului Executivului."Premierul s-a transformat în primul epidemiolog al țării", a declarat fostul ministru al Sănătății, în timpul unei conferințe de presă.

de Redactia Observator

la 16.04.2021 , 13:30

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vlad Voiculescu a lansat un atac dur la adresa premierului Florin Cîțu, acuzându-l că nu s-a consultat aproape niciodată cu Ministerul Sănătăţii.

"Am crezut că premierul nu va folosi forţa pe care i-am dat-o pentru raţiuni care ţin de cariera sa politică. Cred că România are nevoie de politicieni care să acţioneze în interesul oamenilor şi să facă asta în fiecare zi. Am crezut că am ieşit din epoca epoleţilor, a privilegiilor nemăsurate, cred că şi aici m-am înşelat.

(...) România care şi-a asumat un anumit nivel de transparenţă. Semnalul este că dacă vrei transparenţă trebuie să te temi, dacă deranjezi pe cine nu trebuie atunci sistemul va acţiona împotriva ta.

Vezi și

Gestionarea pandemiei aşa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puţin. Premierul discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătăţii, lansând targeturi fără să discute cu nimeni, transformându-se în primul epidemiolog al ţării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoaşte, nu s-a sfătuit cu nimeni din MS. Este un lucru peste care putem trece la nivel personal, e un lucru mai puţin îmbucuător pentru un stat".

Pe acelaşi subiect

"În final ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe

pe care și-a permis să o ”ievalueze” exact ca Tudorel Toader acum câțiva ani", mai spune Vlad Voiculescu. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florin Cîţu a explicat, într-o conferință de presă, că a luat decizia de a schimba conducerea Ministerului Sănătății pentru ca oamenii să își mențină încrederea în instituţiile statului.

"România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Ultimele luni ale mandatului lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății au fost marcate de mai multe situații de criză, printre care se numără evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, tragedia de la Victor Babeș și ordinul privind criteriile de carantinare în pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri politice » Vlad Voiculescu, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: S-a transformat în primul epidemiolog al țării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoaște