Antena Meniu Search
x

În Bacău un spital funcțional stă închis pentru că nu are un aviz ISU

Cu aproape toata locurile ocupate la ATI şi peste o mie de cazuri pozitive, Bacăul stă cu o unitate sanitară funcţională închisă. Spitalul Municipal are amenajate trei paliere pentru a primi bolnavii infectaţi cu noul coronavirus, complet utilate.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.07.2020, 11:25

Vezi și
  • În județul Bacău sunt 13 locuri ATI pentru bolnavii de coronavirus.
  • 11 dintre ele sunt deja ocupate. 

Însă unitatea medicală nu poate fi deschisă pentru că nu are un aviz ISU, aviz care poate fi obţinut în câteva săptămâni. 

Secţia ATI de la Spitalul Sfânta Maria din Bacău are saloane complet echipate şi funcţionale pentru a trata bolnavii în stare foarte gravă, infectaţi cu SARS-COV2, însă nu poate fi folosită din cauza birocraţiei.

Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău: Acest spital pe care îl vedeţi este perfect funcţional, iar dincolo de aceste ziduri se află secţia de terapie intesivă a Spitalului Judeţean care este plină. Noi suntem în momentul de faţă cu 22 de staţii ATI complete.

Spitalul are şi mai multe saloane pe un alt etaj pentru bolnavii în stare medie sau uşoară.

Toate saloanele pentru bolnavii infectaţi cu SARS-COV2 care se află în stare medie, dar şi uşoară sunt dotate astfel: au câte două paturi, inclusiv staţie de oxigen şi baie proprie. La etajul al patrulea al Spitalului Municipal sunt amenajate 116 astfel de locuri.

Parterul, dar şi etajele 4 şi 5 sunt perfect funcţionale, însă nu primesc aviz ISU din cauza geamurilor care nu se pot deschide pentru evacuarea fumului în cazul unui eventual incendiu.

Primarul din Bacău susţine că problema poate fi rezolvată printr-un ordin dat de Ministerul Sănătăţii, aşa cum s-a întâmplat la începutul pandemiei, ca o bază sportivă să poată fi transformată în secţie exterioară COVID.

Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău: Dacă aici s-a putut face o secţie externă a unui spital nu vedem de ce nu s-ar putea face o secţie la Sfânta Maria.

Construcţia Spitalului Municipal din Bacău a fost surprinsă la început de pandemie în plin şantier. S-a decis atunci să se amenajeze cele trei paliere pentru care s-au cheltuit 15 milioane de lei.

În județul Bacău sunt 13 locuri ATI pentru bolnavii de coronavirus iar 11 dintre ele sunt deja ocupate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » În Bacău un spital funcțional stă închis pentru că nu are un aviz ISU