Antena Meniu Search
x

Cifre record: Aproape 15 milioane de oameni au murit în ultimii doi ani la nivel global din cauza pandemiei

Aproape 15 milioane de oameni au murit în 2020 şi 2021, la nivel global din cauza pandemiei de coronavirus. Vorbim despre persoane care au murit din cauza infecţiei cu COVID -19, precum şi pe cele cu boli şi răni şi care au murit din cauza serviciilor de sănătate suprasolicitate şi a restricţiilor.

de Cristina Dimulescu

la 05.05.2022, 19:56

Sediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
Sediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii - Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că în ultimii doi ani 14,9 milioane de oameni au decedat din cauza pandemiei. 

Cifra totală a deceselor cauzate de coronavirus este de peste 6,2 milioane, a indicat OMS referitor la cifrele trimise către organizaţie de statele membre.

OMS solicită mai multe investiţii în asistenţa medicală globală

OMS solicită mai multe investiţii în asistenţa medicală globală, astfel încât tratamentul care salvează vieţi să nu fie amânat în timpul unor crize precum pandemiile.

Pe acelaşi subiect

Institutul SUA pentru Valori şi Evaluare a Sănătăţii a ajuns la o concluzie similară cu cea a OMS, cu o estimare de 15,4 milioane de decese cauzate de pandemia de coronavirus până la sfârşitul anului 2021.

Experţi ai OMS au ţinut cont de faptul că multe decese au fost prevenite datorită restricţiilor impuse de COVID -19. Aceasta include mai puţine accidente rutiere şi de muncă pentru că mulţi oameni au rămas acasă în timpul lockdown-urilor.

sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Cifre record: Aproape 15 milioane de oameni au murit în ultimii doi ani la nivel global din cauza pandemiei