Antena Meniu Search
x
LIVE

Bill Gates, avertisment despre pandemia Covid-19: "Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze"

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, a avertizat Bill Gates, spunând că ar putea exista încă o variantă care este „şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”.

De Redactia Observator la 02.05.2022, 15:38
Bill Gates
Bill Gates, avertisment despre pandemia Covid-19 - Profimedia

„Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze”, a avertizat cofondatorul şi filantropul Microsoft pentru Financial Times, Bill Gates. Deşi nu doreşte să fie „un mesager al catastrofelor”, acesta avertizează că riscul apariţiei unei variante mai virulente este „cu mult peste 5%”.

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”, a spus el, adăugând că "sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor", transmite Sky News.

Bill Gates a avertizat în 2015 despre ameninţarea globală a unui super-virus

Bill Gates mai îndeamnă la crearea unei echipe de experţi internaţionali, de la epidemiologi la modelatori pe computer, pentru a identifica ameninţările şi pentru a îmbunătăţi coordonarea internaţională. Solicită de asemenea o echipă globală de răspuns la epidemii, gestionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi spune că investiţiile suplimentare sunt vitale.

Pe acelaşi subiect

„Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie şi să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii”, a spus el, potrivit mediafax.ro.

Deşi a recunoscut că războiul din Ucraina domină în prezent agenda internaţională, el a adăugat: „Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent?"

Bill Gates a avertizat la o discuţie TED în 2015 despre ameninţarea unui super-virus ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Bill Gates, avertisment despre pandemia Covid-19: "Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze"