Antena Meniu Search
x

Vacanță în Grecia, ca pe vremuri: Fără teste COVID sau certificat de vaccinare, se intră doar cu buletinul

Liber la vacanţă în Grecia. Statul elen renunţă la restricţiile impuse în pandemie. Astfel, românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare sau de test COVID şi pot intra în Grecia doar cu actul de identitate.

de Cristina Dimulescu

la 05.05.2022, 16:21

Plajă din insula Lefkada, Grecia
Plajă din insula Lefkada, Grecia - Shutterstock

Vestea a fost dată de ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, care s-a aflat joi la Bucureşti. El a precizat că au fost ridicate aproape toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a merge în vacanţă în Grecia, românii nu mai au nevoie de certificate digitale, de teste PCR sau rapide şi nu este nevoie să fii vaccinat.

La mijlocul lunii trecute, Grecia a anunţat că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

Măsuri pentru diminuarea cozilor de la vămi, în Grecia

Referindu-se la cozile imense care se formează în fiecare vară la frontieră, Vasilis Kikilias a spus că ştie ce probleme apar la graniţă, unde se formează cozi, iar oamenii sunt nevoiţi să aştepte foarte mult, astfel că s-a decis suplimentarea cu 50% a personalului care deserveşte vămile din nord.

Pe acelaşi subiect

"Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut", a precizat Vasilis Kikilias, ministrul grec al Turismului. 

Potrivit oficialului elen, turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei, iar în acest sezon Grecia așteaptă peste un milion de turişti din România.

Grecia, pe profit chiar şi în pandemie 

Anul trecut, Grecia a avut venituri de 10,6 miliarde de euro din turism, dublu faţă de estimări, pentru că autorităţile elene au decis prelungirea sezonului până în septembrie-octombrie, aşa cum va fi şi în acest an.

"Avem zone foarte frumoase, de exemplu pentru turism religios, unde oamenii preferă să meargă mai mult în septembrie-octombrie, decât în lunile fierbinţi de vară. De asemenea, în insulele din sud este foarte cald şi în lunile de toamnă", a adăugat Vasilis Kikilias.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Vacanță în Grecia, ca pe vremuri: Fără teste COVID sau certificat de vaccinare, se intră doar cu buletinul