Antena Meniu Search
x

Video Cu ce bacterii extrem de periculoase erau infectaţi cei 5 pacienţi care au murit la Spitalul Judeţean Mureş. Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă în control

Sperau să fie trataţi, dar şi-au pierdut viaţa chiar în spital! Cinci pacienţi internaţi la Terapie Intensivă în Spitalul Judeţean Mureş au murit după ce s-au infectat cu bacterii extrem de periculoase, rezistente la antibiotice. Şeful secţiei susţine că decesele au avut loc pentru că bolnavii erau oricum în stare critică. Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă în control.  

de Redactia Observator

la 16.10.2022, 20:48

Vezi și

Secţia de terapie intensivă de la spitalul judeţean Mureş funcţionează într-o clădire veche, autorizată provizoriu, şi nu are condiţii optime pentru îngrijirea pacienţilor. Şase pacienţi au fost depistaţi cu bacterii extrem de periculoase - pioceanic şi acinetobacter, rezistente la antibiotice şi care apar mai ales la bolnavii intubaţi. 

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Erau pacienţi în stare critică încă de la momentul internării în secţia de terapie intensivă. Infecţiile despre care vorbim se referă la germeni cu rezistenţă mare la antibiotice.

Secţia a fost închisă, după moartea celor cinci pacienţi

După decesul a cinci dintre cei şase pacienţi, secţia a fost închisă, iar autorităţile încearcă să afle sursa bacteriilor. 

Pe acelaşi subiect

Iuliu Moldovan, director DSP: Ancheta epidemiologică este încă în derulare. Este o situaţie gravă, este o situaţie deosebită, motiv pentru care s-au luat măsuri deosebite. 

Alţi 7 pacienţi de la Terapie Intensivă au fost mutaţi într-un alt salon al spitalului. 

Mircea Stoian, şef ATI Mureş: Decesele aproape sigur nu au nicio legătură cu infecţiile despre care se vorbeşte. 

Janosi Edit, director medical Spitalul Judeţean Mureş: Aceste evenimente se întâmplă la nivel internaţional, naţional. De ce am raportat? Ca să îmbunătăţim activitatea medicală, să prevenim pe viitor.

Judeţul Mureş a raportat până acum puţin peste 1200 de cazuri. 

''Soţul chiar a fost pe terapie. Eu cred că în toate spitalele există aceste bacterii care se transmit la pacienţi, mai ales la cei care sunt în stare foarte gravă.'' 

''E pe terapie intensivă, la cardiologie.

Vă e teamă că ar putea să ia bacteriile astea?

Da. Să dezinfecteze tot spitalul.'' 

La nivel naţional infecţiile intraspitaliceşti sunt subraportate. 

Sergiu Sîngeorzan, preşedinte APCI: Noi ne învârtim undeva la 1,5 să spun aşa, la nivel naţional, la aceste infecţii nosocomiale şi tot timpul comparăm cu ţările vestice unde rata infecţiilor nosocomiale este undeva pe la 4-5%. 

În această săptămână, Observator v-a arătat povestea unor părinţi care susţin că pruncii lor au murit la scurt timp după naștere în Spitalul Judeţean Cluj. În cazul unuia dintre copii, în scrisoarea medicală scria negru pe alb cu ce bacterie a fost infectat, lucru recunoscut şi de ministerul Sănătăţii.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Cu ce bacterii extrem de periculoase erau infectaţi cei 5 pacienţi care au murit la Spitalul Judeţean Mureş. Ministerul Sănătăţii a trimis o echipă în control