Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu a anunţat când încep programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Premierul Florin Cîțu a anunţat că programarea pentru vaccinarea cu serul de la AstraZeneca începe din data de 10 februarie. Şeful Guvernului a precizat că, în acest caz nu se va păstra rapelul, acesta urmând să fie administrat peste două luni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.02.2021, 12:01

Din 10 februarie începe programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca
Florin Cîţu a anunţat când încep programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca - Profimedia / imaginie ilustrativă
  • Vaccinul AstraZeneca, recomandat de CNCAV pentru grupa de vârstă 18 - 55 de ani.

România începe, de miercuri, programările pentru vaccinare cu serul de la AstraZeneca.

„Începem de pe 10 (februarie – n.r.) programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare, nu vom păstra rapelul. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni de zile, deci încă 800.000 de persoane pot fi programate”, a spus Cîțu.

Întrebat despre problemele apărute în campania de vaccinare, premierul a spus că nu vede o problemă, cât timp România se menține pe locul 14 în lume în ceea ce privește vaccinarea.

„Astăzi am văzut un top făcut de cei de la Bloomberg. România se menține la nivel global pe locul 14 în ceea ce privește campania de vaccinare. Eu zic că campania de vaccinare merge foarte bine și bineînțeles că sunt probleme pe termen scurt, dar nu depind de noi”, a mai spus Florin Cîțu.

Vaccinul AstraZeneca reduce semnificativ transmiterea virusului

Marea Britanie a anunţat, la începutul lunii februarie, un nou studiu care spune că vaccinul Covid Oxford / AstraZeneca reduce semnificativ transmiterea virusului și este extrem de protector chiar şi după o singură doză, după ce mai mulţi lideri UE au criticat eficacitatea acestui vaccin.

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că cercetarea, care încă nu a fost evaluată de către colegi, a confirmat efortul masiv al Marii Britanii de vaccinare.

"Asta arată lumii că vaccinul de la Oxford funcționează, funcționează bine.

Încetinește transmisia cu aproximativ două treimi, deci susține categoric strategia pe care o întreprindem", a declarat el pentru BBC.

Vaccinul AstraZeneca, recomandat de CNCAV pentru grupa de vârstă 18 - 55 de ani

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că vaccinul anti-Covid AstraZeneca este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), pentru prevenirea infectării cu virusul SARSCoV-2, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19.

Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Florin Cîţu a anunţat când încep programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca