Antena Meniu Search
x

Israelul a constatat ”o legătură probabilă” între vaccinul Pfizer şi cazuri de miocardită la bărbaţii tineri

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că acele cazuri de inflamație cardiacă observate în principal la bărbații tineri care au primit vaccinul anti-Covid de la Pfizer, în Israel, sunt probabil legate de vaccinarea lor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.06.2021, 18:54

Israelul a constatat ”o legătură probabilă” între vaccinul Pfizer şi cazuri de miocardită la bărbaţii tineri
Israelul a constatat ”o legătură probabilă” între vaccinul Pfizer şi cazuri de miocardită la bărbaţii tineri - Hepta/ imagine ilustrativă

Pfizer a anunțat că nu a observat o rată mai mare a afecțiunii, cunoscută sub numele de miocardită, decât s-ar aștepta în mod normal în populația generală.

În Israel, 275 de cazuri de miocardită au fost raportate între decembrie 2020 și mai 2021, la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul Sănătății, potrivit Reuters.

Cât de afectați au fost tinerii de apariția miocarditei

Majoritatea pacienților care au suferit inflamații cardiace au petrecut nu mai mult de patru zile în spital și 95% din cazuri au fost clasificate drept ușoare, potrivit studiului, despre care ministerul a spus că a fost condus de trei echipe de experți.

Studiul a constatat că „există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze (de Pfizer) vaccin și apariția miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani”, se arată într-un comunicat. 

Băieții între 16 și 19 ani, cei mai afectați de inflamația inimii după vaccinare

Conform concluziilor, o astfel de legătură a fost observată mai mult la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani decât la alte grupe de vârstă.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat săptămâna trecută că inflamația inimii după vaccinarea cu Comirnaty nu a fost un motiv de îngrijorare, deoarece acestea au continuat să se întâmple într-un ritm care a afectat de obicei populația generală. La momentul respectiv, a adăugat că tinerii erau deosebit de predispuși la această afecțiune.

Un grup consultativ al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a recomandat luna trecută un studiu suplimentar asupra unei posibile legături între apariția miocarditei și vaccinurile ARNm, care le includ pe cele de la Pfizer și Moderna Inc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Israelul a constatat ”o legătură probabilă” între vaccinul Pfizer şi cazuri de miocardită la bărbaţii tineri