Antena Meniu Search
x

Video Medicul Valeriu Gheorghiţă s-a vaccinat anti-Covid-19: E măsura corectă, sigură, eficientă şi rapidă pentru a reveni la normalitate

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, colonel medic dr. Valeriu Gheorghiţă, s-a vaccinat marţi împotriva COVID-19 şi a declarat că ştiinţa a triumfat, iar vaccinarea reprezintă măsura corectă medicală sigură, eficientă şi rapidă prin care se poate reveni la normalitate.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 05.01.2021, 13:42

Medicul Valeriu Gheorghiţă s-a vaccinat anti-Covid-19 Vezi și
  • Valeriu Gheorghiţă este coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare şi medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila"

Valeriu Gheorghiţă a declarat că printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel a fost posibilă apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate.

"Am efectuat astăzi prima doză din schema de vaccinare. Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical şi anume sosirea şi apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Iată, astăzi, ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetărilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt al unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate. (...) În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate", a afirmat Gheorghiţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce români vor fi vaccinaţi în perioada următoare

Valeriu Gheorghiţă a precizat că doreşte ca în perioada următoare vaccinul anti-Covid-19 să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de acesta. 

“Sunt onorat şi în acelaşi timp sunt mândru că împreună cu colegii mei de la nivelul Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 la nivel naţional. Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate", a mai transmis coordonatorul strategiei naţional de vaccinare. 

Citeşte şi: A început marea vaccinare. Peste 25.000 de cadre medicale au fost imunizate, 12.000 doar în ultimele 24 de ore

În opinia sa, vaccinarea reduce consecinţele negative ale pandemiei şi limitează pierderile de vieţi omeneşti şi "tragediile familiale".

"Cred că a fost o perioadă foarte lungă în care am asistat aproape neputincioşi la derularea evenimentelor negative din această pandemie. Cred că este timpul să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieţi omeneşti, să limităm tragediile familiale, să limităm tot ceea ce ne-a afectat în această perioadă. Suntem după atâtea luni de pandemie mişcaţi de sentimente de oboseală, de ezitare, de neîncredere. Pot să vă spun în acelaşi timp că toate aceste sentimente sunt fireşti, suntem oamenii cu toţii, dar în acelaşi timp sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm familia, prietenii, colegii şi ţara", a mai susţinut medicul militar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Medicul Valeriu Gheorghiţă s-a vaccinat anti-Covid-19: E măsura corectă, sigură, eficientă şi rapidă pentru a reveni la normalitate