Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, despre numărul mare de infectați din ultimele zile: "Nu e un pericol, ca să dăm stare de urgență"

Nelu Tătaru a vorbit luni de dimineață despre numărul mare de infectați cu coronavirus din ultimele zile. "Nu e un pericol, ca să dăm stare de urgență!", a spus ministrul Sănătății.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 13.07.2020, 11:12

  • În România a crescut numărul de infectați cu coronavirus.
  • Ministrul spune că astăzi vom avea mai puțini noi infectați.

Nelu Tătaru a vorbit luni de dimineață despre numărul mare de infectați cu coronavirus din ultimele zile. "Nu e un pericol, ca să dăm stare de urgență!", a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, luni, că nu suntem în colaps medical, întrucât există suficiente locuri în spitale, chiar şi în secţiile de terapie intensivă, unde avem internaţi 243 de pacienţi în prezent. Acesta afirmă, însă, că trebuie gestionat numărul de cazuri, în special al pacienţilor în stare gravă, care vor ajunge să aglomereze paturile de terapie intensivă care sunt limitate.

"Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de cazuri la Terapie Intensivă, adresabilitatea la serviciile de urgenţă este încă acceptabilă, avem asimptomaticii sau cu simptome uşoare care au solicitat externarea, avem locuriîn spitale.", a declarat Nelu Tătaru, la Galaţi.

Ministrul a precizat că "râmâne gestionarea de la o zi la alta a numărului de cazuri şi în special cei cu simptomatologie severă care vor aglomera la un moment dat Terapiile Intensive."

Tătaru a explicat că luni vor fi mai puţine cazuri anunţate, întrucât numărul de testări a fost mai mic în weekend.

În ciuda faptului că săptămâna trecută am avut două zile în care a fost depășit recordul de infectări în 24 de ore, ministrul spune că nu se pune problema revenirii la starea de urgență: "Nu văd acum un pericol pentru a da stare de urgență! Gestionăm situația. Dacă normele erau respectate, aveam un număr redus de infectări. Trebuia să avem relaxare și la 1 iulie, nu s-a petrecut."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru, despre numărul mare de infectați din ultimele zile: "Nu e un pericol, ca să dăm stare de urgență"