Antena Meniu Search
x

Oxigenoterapia hiperbară, tratamentul pe care l-ar fi urmat Petrică Mîţu Stoian. Ce este şi care sunt contraindicaţiile în folosirea sa

În cazul morţii artistului Petrică Mîţu Stoian a fost deschisă o anchetă penală pentru ucidere din culpă. Acesta a avut Covid în urmă cu o lună, iar atunci când i s-a făcut rău urma un tratament de recuperare la o clinică privată.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 16:03

Oxigenoterapia hiperbară, tratamentul pe care l-ar fi urmat Petrică Mîţu Stoian. Ce este şi care sunt contraindicaţiile în folosirea sa

Petrică Mîţu Stoian urma un tratament special, într-o cameră hiperbară. Conform procurorilor care se ocupă de anchetă, artistul se internase în clinica privată cu o zi înainte de deces. Reprezentanţii clinicii private spun că terapia hiperbară nu avea cum să-i cauzeze interpretului de muzică populară.

Ce este camera hiperbarică

Terapia cu oxigen hiperbaric este recomandată în cazul pacienţilor care se recuperează după infecţia cu Sars-Cov2, cu precădere pacienţilor care au suferit leziuni importante la nivelul plămânilor. Potrivit medicilor de la "Regina Maria", au fost raportate numeroase cazuri în care pacienţii care s-au vindecat de de infecţie COVID-19 au continuat să acuze tulburări cognitive, probleme de respiraţie, oboseală şi alte simptome neurologice care le afectează calitatea vieţii. Acest ansamblu de semne şi simptome a fost denumit sindrom post-COVID-19.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că oxigenoterapia hiperbară poate reprezenta o soluţie eficientă şi non-invazivă pentru recuperarea după Covid-19, precum şi pentru ameliorarea consecinţelor bolii pe termen lung. Potrivit studiilor, terapia cu oxigen hiperbaric sau oxigenoterapia hiperbară îmbunătăţeşte încărcarea cu oxigen a aerului inspirat şi, implicit, saturaţia cu oxigen a sângelui arterial, optimizând astfel nivelul de oxigenare al tuturor organelor.

Pe acelaşi subiect

Oxigenoterapia hiperbară este un tip de tratament utilizat pentru a accelera vindecarea diferitelor ţesuturi şi organe. Scopul este de a oferi sângelui o cantitate suficientă de oxigen, prin inhalarea oxigenului pur, pentru a repara ţesuturile şi a restabili funcţia normală a organismului, mai informează medicii de la "Regina Maria". Oxigenoterapia hiperbară stimulează vindecarea rănilor prin furnizarea oxigenului pur în ţesuturile lipsite de oxigen şi stimularea procesului natural de regenerare al ţesuturilor şi organelor.

Oxigenoterapia hiperbară. Contraindicaţii

Medicii spun că această terapie se poate aplica însă gradual, în funcţie de starea fiecărui pacient în parte. Cu alte cuvinte, pacienţii trebuie încadraţi corect într-un diagnostic.

Oxigenoterapia hiperbară trebuie recomandată de un medic specialist după ce, în prealabil, pacientul a fost scanat la un computer tomograf. Dacă apar leziuni pulmonare care contraindică terapia hiperbarică, atunci acest gen de tratament trebuie evitat. Sunt pacienţi care necesită kinetoterapie respiratorie, uneori combinată şi cu kinetoterapie fizică. De asemenea, sunt şi pacienţi care au suferit leziuni atât de grave încât vor avea nevoie de oxigen pentru o perioadă lungă de timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Oxigenoterapia hiperbară, tratamentul pe care l-ar fi urmat Petrică Mîţu Stoian. Ce este şi care sunt contraindicaţiile în folosirea sa