Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Surse: Medicul legist care a făcut autopsia a sesizat poliţia

Răsturnare de situaţie în cazul morţii cântăreţului Petrică Mîţu Stoian. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după ce au fost sesizaţi, potrivit surselor Observator, chiar de un medic legist.

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 19:48

Vezi și

 Azi, la cererea anchetatorilor, a avut loc autopsia, deşi, iniţial, sora artistului nu a fost de acord. Impresarul lui Petrică Mîţu Stoian povesteşte, emoţionat, ultima discuţie cu artistul. 

Petrică Mîţu Stoian: 2021 nici nu vreau să mi-l amintesc, nici nu vreau să-l pun la anii mei pentru că-l consider un an nul.

Ultimele ore din viaţa lui Petrică Mîţu Stoian ridică multe semne de întrebare. Artistul a ajuns vineri, la prânz, la o clinică de lângă Reşiţa, pentru terapia cu oxigen hiperbaric. Tratamentul, care se face într-o cameră presurizată, ar ajuta organismul să se recupereze după COVID. Practic, pacienţii primesc printr-o mască de oxigen, aer 100% pur, care, datorită presiunii ridicate, ajunge direct în plasmă. 

Dr. Mircea Bogdan Matei, medic clinică privată: Aici este compartimentul de tratament propriu-zis unde sunt 16 scaune confortabile.

Pe acelaşi subiect

Imediat după consult, cântăreţul de muzică populară a fost supus unui test în camera hiperbarică.

Dr. Mircea Bogdan Matei, medic clinică privată: Asta s-a întâmplat în cursul după-amiezii, timp în care dânsul, citez: "Mă simt excelent. Aş vrea să mai stau. După această primă testare, a mers la masă, s-a simţit în continuare foarte bine.

Multe semne de întrebare după moartea artistului

Constantin Gușman, impresar: El s-a simţit bine şi după ce a ieşit din acea cameră. Am vorbit cu el pe la şase şi pe la opt, înainte de a se culca. 

Dumitru Niţu, pacient la clinica privată: Chiar seara la orele 6.30 am fost cu dânsul aici la sala de mese. Făcea tot felul de glume cu prietenii mei.

Ora 3 dimineaţa. Petrică Mîţu Stoian a început să scuipe sânge şi a fost transportat cu salvarea la Spitalul Oraviţa unde a primit perfuzii şi oxigen. De acolo, a fost transferat la Reşiţa pentru investigaţii suplimentare. A ajuns în şoc septic. Investigaţiile au mai scos la iveală o bronhopneumonie şi o supradoză de anticoagulant.

Ora 13. Artistului i s-a făcut din nou rău şi, câteva ore mai târziu, a intrat în stop cardiorespirator.  Culmea, la Spitalul din Reşiţa mai există un pacient la terapie intensivă care a fost adus de la aceeaşi clinică privată.

Moartea fulgerătoare este anchetată acum de poliţişti. Potrivit surselor Observator, au fost sesizaţi chiar de un medic legist. Doar aşa, putea fi făcută necropsia, după ce sora lui Petrică Mîţu Stoian a refuzat. Anchetatorii vor să afle dacă terapia i-a agravat starea şi dacă medicul trebuia să ia în calcul suferinţele pacientului. Cântăreţul avea probleme cu inima, lua pastile ca să împiedice formarea de cheaguri şi slăbise 25 de kilograme în ultimele luni.

Constantin Gușman, impresar: El lua medicamente.Avea nişte cutiuţe aşa şi erau luni, marţi, miercuri, joi.

Dr. Mircea Bogdan Matei, medic clinică privată: Am întrebat despre aceste pastile, mi le-a descris corect, nu este contraindicaţie la expunerea scurtă la oxigen şi la presiune.

Cei cărora artistul le-a alinat inimile s-au strâns la Ansamblul Maria Tănase din Craiova să-l aştepte.  "Am crezut că turbez. A început inima să-mi bată. Eu am operaţie pe cord". "Vai, ce pierdere. Toată Craiova îl plânge".

Niculina Stoican, interpretă de muzică populară: "Avem pregătit un panou pe care va rula un moment pe care l-au pregătit cu selecţii cu un fond muzical cu el".

Petrică Mîţu Stoian va fi înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova, lângă soţia impresarului său, cea care îl ajuta să scrie versurile cântecelor care l-au făcut celebru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian. Surse: Medicul legist care a făcut autopsia a sesizat poliţia