Antena Meniu Search
x

Reacția clinicii unde Petrică Mîțu-Stoian a fost tratat post-COVID, înainte ca artistul să fie transportat la spitalul din Reșița

Clinica în care a fost internat cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu-Stoian, pentru recuperare post-Covid, face lămuriri cu privire la starea de sănătate a artistului înaintea survenirii decesului acestuia, la spitalul din Reșița.

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 13:33

Vezi și

Clinica în care cântărețul Petre Mîțu Stoian a fost internat, vineri, pentru recuperarea post-Covid explică ce s-a întâmplat cu artistul, înainte ca acesta să fie transportat la spitalul din Reșița, unde a decedat, sâmbătă. 

"Petre Mîțu-Stoian a sosit la Clinica Nera vineri 05.11.2021 în jurul amiezii în vederea recuperării post covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultatiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune și oxigen, și s-a stabilit o cură de 15 ședinte de terapie cu începere de a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puțin prin complex și apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta.

Spre dimineață medicul a fost chemat pentru hemoptizie; domnul Petre Mîțu-Stoian a fost transportat cu salvarea la CG spitalul Oravița; acolo a primit tratament cu O2 și substanțe perfuzabile specifice care au oprit tusea și hemoptizia; pacientul s-a simțit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la clinica, dar din prudență a acceptat să rămână pentru investigații suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reșița pentru evaluare imagistică.

Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reșița și că abia după ora 13 starea lui s-a agravat", se arată într-un comunicat de presă al Clinicii Nera.

Pe acelaşi subiect

Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Artistul era internat la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău.

Precizările reprezentanților clinicii Nera

Clinica Nera a transmis că "nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui)".

De asemenea, reprezentanții clinicii precizează că "la valori INR 6-7, constatate la Spitalul Reșița, hemoptizia poate apare și spontan sau după un episod de tuse severă și reprezintă o complicație directă a tratamentului necontrolat cu anticoagulante, tratament administrat înainte de sosirea la Clinică".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » Reacția clinicii unde Petrică Mîțu-Stoian a fost tratat post-COVID, înainte ca artistul să fie transportat la spitalul din Reșița