Antena Meniu Search
x

Picăturile de ochi care scapă milioane de oameni de ochelari de vedere. Cât costă medicamentul şi cine îl poate folosi

Veşti bune pentru persoanele cu probleme de vedere. Administrația americană a Medicamentelor (FDA) a aprobat intrarea pe piață a picăturilor de ochi Vuity, o soluţie revoluţionară cu ajutorul căriea milionae de oameni vor putea să citească fără ochelari.

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 10:09

- Twitter - Profimedia

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, vederea noastră poate avea de suferit. Mai ales după pragul de 40 de ani, mulţi oameni simt nevoia de ochelari pentru citit, care să îi ajute să scape de senzaţia de vedere înceţoşată. Iar dacă până acum soluţiile erau limitate, cercetătorii americani au pus la punct un produs descris drept fiind o "minune" ce "va schimba vieţile" a milioane de persoane. Picăturile de ochi Vuity, care au fost aprobate recent de FDA, ar putea înlocui ochelarii de citit pentru o parte din cei peste 128 de milioane de americani care au dificultăți la citit din cauza vederii slabe. 

Potrivit CBS News, durează 15 minute ca medicamentul să îşi facă efectul, iar administrarea unei singure picături în fiecare ochi poate oferi o vedere mai clară timp de 6, până la 10 ore. Toni Wright, unul dintre cei 750 de participanți la un studiu clinic pentru testarea medicamentului, mărturiseşte că e mulţumit de rezultate: "Îţi schimbă viaţa, cu siguranță". Bărbatul, care devenise dependent de ochelarii săi pentru vedere de aproape, simte că picăturile îi îmbunătăţesc şi starea psihică, întrucât îi redau senzaţia de tinereţe.

Cât costă picăturile de ochi care ţin loc de ochelari

Vuity este primul astfel de produs aprobat de FDA pentru prezbitism, fiind recomandat celor cu vârste cuprinse între 40 şi 55 de ani. Medicamentul eliberat pe bază de rețetă influenţează capacităţile de contractare a pupilei, pentru a focaliza mai bine lumina, iar printre efectele secundare sunt enumerate dureri de cap sau iritaţii ale ochilor. Potrivit producătorilor, o rezervă de 30 de zile va costa în SUA 80 de dolari.

În plus, picăturile nu trebuie folosite pe timp de noapte, la volan, sau în timpul unor activităţi riscante, la lumină scăzută. De altfel, eficienţa medicamentului scade la cei de peste 65 de ani. Până ce oamenii de ştiinţă vor reuşi să extindă intervalul eficacităţii produsului, picăturile ar putea face viaţa a milioane de oameni ceva mai comodă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Picăturile de ochi care scapă milioane de oameni de ochelari de vedere. Cât costă medicamentul şi cine îl poate folosi