Antena Meniu Search
x

Video România, în căutarea "fântânii tinereţii". Oamenii de ştiinţă dezbat noi metode pentru a încetini procesul de îmbătrânire

În România se fac primii paşi către identificarea noilor abordări privind încetinirea procesului de îmbătrânire. Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu a organizat prima conferinţă pe această temă, la care au participat profesori universitari din Singapore și Spania.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 08:07

Vezi și

În decursul timpului, mulți au căutat în zadar legendara fântână a tinereţii. Dar longevitatea şi încetinirea procesului de îmbătrânire sunt și acum principalele ţinte ale oamenilor de știință.

"Prin această conferinţă ne dorim să venim în întâmpinarea comunităţii gerontologilor din România, pentru a identifica şi a dezvolta împreună proiecte care pot avea rezultate notabile în creşterea speranţei de viaţă", spune Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Ștințific al FDVDR.

Citește și: Secretul numărul 1 anti-îmbătrânire. Iată ce spun medicii și care e concluzia lor

Oamenii caută soluţii pentru a trăi mai mult

Pe acelaşi subiect

Calitatea vieții și grija asupra sănătății noastre sunt elemente importante pentru a reuși să trăim mai mult. "Trebuie să creştem ritmul activităţilor fizice, să mâncăm ceva mai puţin, să nu fumăm, să nu bem mult alcool", recomandă Prof. Andrea Maier, Centrul pentru Longevitate Sănătoasă.

Energia celulară influenţează la rândul ei foarte mult dezvoltarea organismului. "Multe dintre celulele noastre lucrează în moduri diferite, dar formează un întreg. Dacă ai probleme cu ficatul poţi dezvolta şi probleme cu rinichii, dacă ai probleme cu rinichii poţi dezvolta şi boli cardiovasculare", explică Guillermo Lopez Lluch, profesor Biologie Celulară.

Longevitatea este o ţintă a ştiinţei la nivel mondial. Investițiile din mediul academic cât și din cel privat sunt concentrate în acest domeniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » România, în căutarea "fântânii tinereţii". Oamenii de ştiinţă dezbat noi metode pentru a încetini procesul de îmbătrânire