Antena Meniu Search
x

Previziuni sumbre ale fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre noul val de infectări Covid: "Măcar copiii să-i salvăm"

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a tras, luni, un semnal de alarmă în legătură cu evoluţia pandemiei de coronavirus în România.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 19:29

Vlad Voiculescu susţine că România trebuie să ceară ajutorul altor state din Uniunea Europeană
Vlad Voiculescu susţine că România trebuie să ceară ajutorul altor state din Uniunea Europeană - Profimedia
  • Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, susţine că Românie trebuie să ceară ajutorul altor state din Uniunea Europeană, din cauza noului val de infectări Covid.

Vlad Voiculescu s-a declarat extrem de dezamăgit de modul în care au lucrat autorităţile din România în ultimele luni şi chiar l-a atacat pe premierul Florin Cîţu, spunând mai multe lucruri despre acesta.

Printre altele, Vlad Voiculescu l-a acuzat pe Florin Cîţu că, în weekend, a plecat pe litoral, deşi situaţia în România devine extrem de gravă. De asemenea, a spus despre Florin Cîţu că "nu mai are niciun interes să arunce vina pe Ministerul Sănătăţii".

Nu în ultimul rând, Vlad Voiculescu a spus că România trebuie să ceară ajutorul celorlalte ţări europene, "care trec mult mai uşor prin acest val decât noi", şi a prezentat o concluzie dură menţionând că ideal ar fi ca "măcar copiii să-i salvăm".

Mesajul transmis de fostul ministru al Sănătăţii, despre noul val de infectări Covid

Pe acelaşi subiect

Redăm mesajul integral postat de Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, pe pagina personală de Facebook:

"Vă mai amintiți vria din Martie-Aprilie când Dr. Andreea Moldovan și cu mine eram la Ministerul Sănătății și încercam să gestionăm dezastrul? Situația părea gravă, nu-i așa? Chiar era. Ne uitam atunci cu toții la doi indicatori:

1. incidența

2. numărul și gradul de ocupare al paturilor ATI

Haideți să vedem cum stăteau lucrurile atunci și cum stau acum:

Martie-Aprilie: 

1. maximum a fost de peste 6.000 de cazuri / zi;

2. 1400-1600 paturi ATI pentru pacienții Covid19, aproape toate ocupate.

ASTĂZI:

1. Nu mai departe de mâine vom depăși deja 6.000 de cazuri / zi 

2. Conform datelor oficiale, la nivel național avem doar 1087 de paturi de ATI; În toată România mai erau astăzi doar 19 paturi libere; în București niciunul.

Și totuși, ce am văzut peste weekend la televizor au fost imagini cu Superman Cîțu la Vama Veche. Bravo!

“Targetul de 1.600 paturi” repetat papagalicește pare că a fost complet uitat chiar de către autorul acestuia acum când nu mai are niciun interes să arunce vina pe MS. După ce am auzit de sute de ori că “avem o campanie de vaccinare de succes”, astăzi suntem pe locul 1 în Europa și pe locul 10 în lume la numărul de decese zilnice.

Din fericire - și asta este singura veste bună în acest context - celelalte țări europene vor trece mult mai ușor prin acest val decât noi - o să le putem cere ajutorul, ceea ce premierul, dr. Arafat și ministrul Cseke ar trebui să facă imediat. Măcar copiii să-i salvăm".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Previziuni sumbre ale fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre noul val de infectări Covid: "Măcar copiii să-i salvăm"