Antena Meniu Search
x

Municipiul Timişoara şi alte zeci de localităţi din judeţul Timiş intră în scenariul roşu, certificatul verde Covid devenind obligatoriu în mai multe spaţii închise

Autorităţile din judeţul Timiş au anunţat că municipiul Timişoara, dar şi alte zeci de localităţi din judeţ au intrat în scenariul roşu.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 16:02

În municipiul Timişoara a crescut alarmant numărul de infectări noi cu Covid
În municipiul Timişoara a crescut alarmant numărul de infectări noi cu Covid - Hepta - imagine ilustrativă
  • Rata de infectare cu Covid se apropie de 4 în municipiul Timişoara.

Asta înseamnă că în localităţile respective există o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori, situaţia fiind complicată inclusiv în municipiul Timişoara, unde rata de infectare este deja de aproape patru cazuri la mia de locuitori.

S-a ajuns la o asemenea situaţie după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat nu mai puţin de 226 de infectări noi cu Covid, mai mult de jumătate dintre acestea, respectiv 139 de cazuri, fiind înregistrate exclusiv în municipiul Timişoara.

Certificatul verde Covid, obligatoriu în mai multe spaţii închise din Timişoara

Intrarea în scenariul roşu înseamnă, pentru municipiul Timişoara şi alte 20 de localităţi, impunerea de noi restricţii, dar şi faptul că certificatul verde Covid devine obligatoriu în mai multe spaţii închise.

Concret, cei care vor să meargă la restaurant, într-o cafenea, într-o sală de fitness, la un spectacol sau să participe la o nuntă, de exemplu, trebuie să facă dovada că s-au vaccinat anti-Covid, că au trecut prin boală sau că au test negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Municipiul Timişoara şi alte zeci de localităţi din judeţul Timiş intră în scenariul roşu, certificatul verde Covid devenind obligatoriu în mai multe spaţii închise