Antena Meniu Search
x

Video România s-a angajat să producă vaccinul împotriva Covid-19 la Institutul Cantacuzino, a anunțat premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România s-a angajat în fața Comisiei Europene să producă vaccin Covid.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.02.2021, 14:15

Premierul Cîțu a anunțat că România s-a angajat să producă vaccin Covid - observatornews.ro

România vrea să producă vaccin Covid

Premierul Cîțu a fost întrebat dacă România va cumpăra vaccinul rusesc sau chinezesc, moment în care el precizat că nu poate fi vorba despre acest lucru, însă, România plănuiește să producă un vaccin Covid în țară, la Institutul Cantacuzino.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Florin Cîţu, premier român: "România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom face un lucru mult mai bun. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este varianta pe care mergem noi".

Premierul a precizat că România așteaptă un răspuns de la Comisia Europeană în acest sens.

Programarea la vaccinul AstraZeneca începe pe 10 februarie

Florin Cîţu, premier român:"Câteva informaţii despre AstraZeneca care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie, pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine (duminică - n.r.) încep să fie distribuite 81.600, dar programarea va începe din 10 februarie, deci avem şi această lună, începem să avem din ce în ce mai multe”

Premierul a precizat că din martie va fi accelerat procesul de vaccinare şi România va trece de 50.000 de vaccinări pe zi, iar din aceeaşi lună ţinta va fi de 100.000 de vaccinări, zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » România s-a angajat să producă vaccinul împotriva Covid-19 la Institutul Cantacuzino, a anunțat premierul Cîțu