Antena Meniu Search
x

Şeful Medicinei Legale Argeş, mesaj alarmant: ”În trei zile, din 10 autopsii la decese suspecte, 8 au fost pozitive pentru Covid-19”

Șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș trage un semnal de alarmă după ce, din 10 autopsii făcute pe morți suspecte, într-un interval de trei zile, 8 au fost pozitive pentru Covid-19. Medicul Dan Manu spune că cei mai mulți nu au avut simptome clare înainte de deces. Au murit de infarct, la pescuit sau, pe picioare, cum s-ar spune. 

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 19:57

Şeful Medicinei Legale Argeş, mesaj alarmant: ”În trei zile, din 10 autopsii la decese suspecte, 8 au fost pozitive pentru Covid-19”
Şeful Medicinei Legale Argeş, mesaj alarmant: ”În trei zile, din 10 autopsii la decese suspecte, 8 au fost pozitive pentru Covid-19”

Cele 10 autopsii asupra cărora a vrut să atragă atenția medical legist au fost făcute în interval de trei zile. Toate au fost etichetate ca morți suspecte după ce victimele au decedat pe domeniul public. Un bărbat și-a dat ultima suflare în timp ce era la pescuit. Altul lucra la câmp.

Medicul a subliniat faptul că, în toate cele 10 cazuri nu au existat suspiciuni legate de afecțiunea Covid, ci legate de împrejurările în care au apărut.  

”Motivul morților suspecte nu au fost anumite suspiciuni legate de afecțiunea Covid, ci legate de împrejurările în care au survenit decesele la domiciliu sau pe domeniul public. Am constatat că 8 persoane decedate erau purtătoare de Sars CoV 2, prin testarea PCR prin exudatul nazofaringian. Mai mult decât atât, autopsiile au pus în evidență că în circulația sistemică mare, vasculară, preponderent în plămâni și la nivelul cordului, au fost puși în evidență multipii trombi. Repet, pe o stare stare de sănătate aparent bună. Aceste decese au survenit la purtători de SARS CoV 2”, a spus medicul.

Persoane aparent sănătoase pot suferi consecințe ale infectării cu SARS-CoV-2

Pe acelaşi subiect

Persoanele decedate fără să știe că au avut Covid sunt și din mediul urban și din zona rurală. Legiștii nu știu dacă persoanele erau vaccinate.

”Nu știm dacă din cauza Covid au murit. Indiferent că suntem vaccinați, nevaccinați, că am trecut prin boala, mesajul meu e clar: pot fi persoane aparent sănătoase la care este prezent acest virus și care are consecințe pe care le-am pus în evidență macroscopic”, a spus el.

Prin urmare, medicul primar de medicină legală Dan Manu spune că, pe lângă vaccinare, ar trebui făcute mai multe testări. Oamenii să fie atenți și să ceară testare la orice simptome, indiferent cât de ușoare li s-ar părea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Şeful Medicinei Legale Argeş, mesaj alarmant: ”În trei zile, din 10 autopsii la decese suspecte, 8 au fost pozitive pentru Covid-19”