Antena Meniu Search
x

Video Soluţie de criză la Buzău: Pacienții cu COVID primesc oxigen direct de la tuburile ataşate maşinilor personale sau ambulanţelor

Pandemia împinge cadrele medicale să recurgă la măsuri extreme pentru a salva cât mai multe vieţi. Medicii Spitalului Județean de Urgență Buzău au adoptat o soluție pentru a-i putea trata pe pacienții cu Covid.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 16:44

Vezi și

Imaginile arată cum pacienţii suspecţi de Covid, care au dificultăți de respirație și care așteaptă rezultatul testelor PCR, primesc oxigen direct în ambulanţele cu care au fost aduşi la Spitalul Județean de Urgență Buzău. De asemenea, se vede cum cineva este tratat chiar în maşina personală.

Astfel, în parcarea spitalului au fost montate mai multe tuburi de oxigen, mai ales în condiţiile în care unitatea medicală stă prost la capitolul locuri disponibile pentru bolnavii de Covid. Totul depinde de cât de repede se eliberează paturile în spitale sau în containere. Tocmai din acest motiv, oamenii ajung să fie trataţi în ambulanţe sau în maşinile personale chiar şi peste noapte, stau cu tuburile de oxigen lângă ei şi aşteaptă un loc în spital. 

Paturile se mai eliberează când starea unui pacient se ameliorează şi poate fi transferat în alt spital suport Covid. De asemenea, mai există şi varianta când un bolnav nu mai este dependent de oxigen și poate fi mutat în alt salon sau în varianta sumbră în care respectivul pierde lupta cu virusul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Soluţie de criză la Buzău: Pacienții cu COVID primesc oxigen direct de la tuburile ataşate maşinilor personale sau ambulanţelor