Antena Meniu Search
x

Spitalul Colentina răspunde afirmaţiilor lui Vlad Voiculescu. Câte decese au fost raportate de fapt

Spitalul Clinic Colentina a venit cu precizări, după ce Vlad Voiculescu a continuat să susţină că numărul de morţi este subraportat şi a dat ca exemplu Spitalului Colentina, unde ar fi peste 500 de morţi în plus.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 19.04.2021, 18:53

Spitalul Colentina răspunde afirmaţiilor lui Vlad Voiculescu. Câte decese au fost raportate de fapt
Spitalul Colentina răspunde afirmaţiilor lui Vlad Voiculescu. Câte decese au fost raportate de fapt - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Reprezentanţii Spitalului Clinic Colentina au precizat că unitatea medicală a raportat în aplicaţia Alerte MS 727 de decese COVID-19 până luni, la ora 9.00. Spitalul Clinic Colentina arată, într-un comunicat de presă transmis luni după-amiază, că a devenit spital suport COVID în 27 martie 2020.

"În conformitate cu reglementările legale în vigoare, de la acea dată până în prezent Spitalul Clinic Colentina a raportat în aplicaţia informatică Alerte MS un număr de 727 decese COVID-19 (19.04.2021 ora 9.00). Totodată, au fost raportate în dinamică, imediat la DSPMB, conform metodologiei INSP, un număr de 731 de decese COVID-19 (19.04.2021 ora 14.00)", transmit reprezentanţii Spitalului Colentina.

Vlad Voiculescu insistă pe neregulile la raportare

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reclamat, din nou, luni, raportarea greşită a deceselor de coronavirus, dând exemple Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan.

”Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele şi o a doua în care raportează şi spitalele, şi medicii de familie, prin DSP-uri. Numărul de decese în patforma în care raportează doar spitalele e semnificativ mai mare decât numărul de decese din paltforma în care ar trebui să raporteze toată lumea”, a declarat, luni, la EuropaFM fostul ministru Vlad Voiculescu.

Acesta a exemplificat cu Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2. ”Dacă ne uităm la spitalul Colentina, vedem că diferenţa e de sute de persoane, raportarea din platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul din platformă unde ar trebui să raporteze atât spitalele, cât şi medicii de familie, prin DSP-uri. (…) Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare şi cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare responsabil este spitalul, mergând pe lanţ este Direcţia de Sănătate Publică, după care la capătul lanţului este Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Sănătate Publică”, a mai declarat Voiculescu.

Ministerul Apărării îl contrazice pe Vlad Voiculescu

Ministerul Apărării îl contrazice pe Voiculescu după ce a declarat că la Spitalul ROL 2 sunt diferențe de raportare a deceselor COVID ”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări: Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020. Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale.” a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Spitalul Colentina răspunde afirmaţiilor lui Vlad Voiculescu. Câte decese au fost raportate de fapt