Vlad Voiculescu continuă să susţină că numărul de decese este subraportat: Peste 500 de morţi în plus la Spitalul Colentina. Reacția MApN

De Monica Palade.
Publicat: 19.04.2021, 15:13.
Actualizat: 19.04.2021, 16:53

Fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu continuă să susţină că numărul de morţi este subraportat şi dă exemplul Spitalului Colentina sau al Spitalului ROL2.

Vlad Voiculescu continuă să susţină că numărul de decese este subraportat: Peste 500 de morţi în plus la Spitalul Colentina

Hepta

Ministrul demis a dat un exemplu concret privind diferențele între cele două platforme de raportare: Alerte.MS (platforma unde datele sunt introduse de spitale și laboratoare) și Corona.Forms (aplicația care centralizează toate datele, validate prin DSP-uri).

„Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul de decese în platforma în care raportează doar spitalele este mai mare, semnificativ mai mare, decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm de exemplu la Spitalul Colentina vedem că diferența este de sute de persoane, peste 500”, a declarat fostul ministru al Sănătății, la Europa FM.

Spitalul Rol 2 în aceeaşi situaţie

Citește și:

O situaţie de subraportare ar fi şi la Spitalul ROL 2, „adică acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan, acolo există de asemenea o diferență”.

Fostul ministru al Sănătății a explicat și motivul pentru care există, în opinia lui, aceste diferențe. „Unu, metodologia, doi, aplicarea metodologiei. Am aflat de această problemă cu câteva zile înainte, nu era singura problemă de pe masă. Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gândit cum trebuie metoda de raportare și cineva n-a validat rezultatele cum trebuie. Pentru raportare responsabil este spitalul, mergând pe lanț este Direcția de Sănătate Publică, după care la capătul lanțului este Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ministerul Apărării îl contrazice pe Vlad Voiculescu

Ministerul Apărării îl contrazice pe Voiculescu după ce a declarat că la Spitalul ROL 2 sunt diferențe de raportare a deceselor COVID ”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări: Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020. Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale.” a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Florin Dumitrescu, tătic pentru a treia oară? Răspunsul dat de Cristina, soția juratului de la Chefi la cuțite
spynews.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Liviu Dragnea a câștigat procesul! Fostului lider PSD i-au fost încălcate drepturile
gandul.ro
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A devenit extrem de discretă după o dezamăgire în dragoste
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
„Nicio clipă nu m-am gândit că poți să mori din cauza unei analize simple făcute la spital”
libertatea.ro
Ianis Hagi, întâmpinat cu un sicriu verde. Incredibil ce s-a întâmplat la sărbătoarea lui Rangers
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro