Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Terapia prin ţipat poate fi cel mai bun calmant

Ţipatul din toți rărunchii te poate ajuta să devii. mai sănătos. Medicii au dezvoltat chiar o terapie în acest sens. Iar antreprenorii au făcut o afacere din asta.

de Redactia Observator

la 04.11.2018 , 22:43

Ţipatul din toți rărunchii te poate ajuta să devii. mai sănătos. Medicii au dezvoltat chiar o terapie în acest sens. Iar antreprenorii au făcut o afacere din asta. Pacienţii se eliberează de stres făcând lucruri pe care nu prea le-ar putea face în mijlocul colegilor spre exemplu, fără să fie consideraţi cel puţin ciudaţi. Pe scurt, oamenii plătesc să se închidă într-un cabinet unde urlă, cântă sau sparg lucruri. Iar asta le face mai bine decât orice calmant.

În camera total izolată fonic, fiecare client îşi alege singur modul în care vrea să se exteriorizeze. Poate, spre exemplu, să-şi asculte melodia preferată la căşti şi s-o cânte tare, ajutat de versurile afişate pe monitor. Sau. poate pur şi simplu să țipe din toți rărunchii. Aşa cum a simţit nevoia în timpul zilei din diferite cauze, dar nu a putut să o facă în societate.

De ce este sănătoasă terapia prin țipat

Vezi și

Pare o joacă, dar nu este. Medicii au explicaţii foarte pertinente legate de modul în care funcţionează terapia asupra psihicului nostru. De-a lungul zilei acumulăm frustrări şi experienţe neplăcute pe care le reprimăm. Ceea ce este greşit şi nociv pe termen lung.

ANDREEA CIUTĂ, psiholog: Apare în primul rând stresul, apare epuizarea nejustificată. Poate să ducă chiar la o epuizare profesională. Poate să scadă randamentul la locul de muncă, sunt multiple consecinţe.

Costuri pentru terapia prin țipat

Sunt specialişti care consideră chiar că înăbuşirea sentimentelor provoacă boli mai grave decât ne imaginăm. Iar românii par din ce în ce mai receptivi la această abordare.

ADRIAN, client: E păcat să râcneşti şi la copil, copilul la tine, tu la soţie, soţia la tine. Şi aşa mai departe.

BOGDAN, antreprenor: Pentru exteriorizare nu trebuie să ştii muzică, nu trebuie să faci vocalize, trebuie doar să fii tu, să fii în faţa microfonului şi să te simţi bine!

O oră de terapie muzicală sau prin ţipăt costă 150 de lei.

Terapie și prin distrugerea obiectelor

Cine vrea să plătească mai puţin apelează la terapia prin distrugere a obiectelor. 50 de lei costă o şedinţă. Acolo, regulile sunt stricte.

Nu puteţi intra oricum în camera furiei. Aveţi nevoie de echipament de protecţie care constă în combinezon, cască de protecţie şi mănuşi. Apoi vă alegeţi unealta potrivită pentru a vă elibera sentimentele negative şi începeţi să loviţi cât de tare puteţi!

Înainte să-şi aleagă terapia, clienţii stau de vorbă cu psihologul studio-ului. Studiile arată că că 75% dintre români se simt stresaţi şi suprasolicitaţi la locul de muncă. Adică trei din patru. Iar 80% dintre ei se plâng de probleme cu somnul, migrene sau oboseală cronică.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Sănătate » Terapia prin ţipat poate fi cel mai bun calmant