Antena Meniu Search
x

Video Testele rapide pentru Covid-19, la mare căutare pe internet

Din ce în ce mai mulţi români îşi cumpără teste rapide pentru diagnosticarea Covid-19. Se găsesc pe Internet, pot fi folosite de oricine, iar acurateţea este foarte mare.

de Redactia Observator

la 15.12.2020, 19:25

Vezi și
  • Testele rapide nu sunt foarte bine reglementate prin lege la noi în ţară.
  • Autorităţile le-au inclus în definiţia cazului de infecţie cu noul coronavirus.

Legea e însă neclară în privinţa testelor rapide şi nu le putem cumpăra din farmacii. Mulţi se testează înainte de sărbători pentru a fi siguri că îşi pot vizita rudele vulnerabile.

Testele rapide cu antigen fac, acum, parte din trusa cu medicamente a multora dintre români. Le folosesc, preventiv, înainte să se întâlnească cu familia sau cu prietenii. Chiar dacă distribuitorii nu le vând direct persoanelor fizice, testele se pot cumpăra din magazinele online, după ce autorităţile au interzis comercializarea lor în farmacii.

Testele rapide pentru Covid-19, comercializate pe internet

Testele antigen se găsesc la liber pe Internet şi pot fi cumpărate de oricine, se pot face acasă, iar asta a determinat ca media testelor PCR să scadă cu 20-30 de mii, în această perioadă, faţă de ce se întâmpla în urmă cu 5 sau 6 săptămâni.

Ceea ce ne poate da o imagine greşită a pandemiei şi numărului de infectări în acest moment. Testele rapide nu sunt foarte bine reglementate prin lege la noi în ţară, dar autorităţile le-au inclus în definiţia cazului de infecţie cu noul coronavirus. Aşadar, cei care au un astfel de test pozitiv, pot avea prioritate la testarea PCR.

Medic: Înainte cu 2-3 zile de a debuta simptomatologia, ele pot fi pozitive. se menţin pozitive în prima săptămână din momentul debutului simptomatologiei, maximum 6-7 zile. Sunt pacienţi care ajung la spital pentru că sunt antigen pozitivi.

Distribuitor teste: Compania noastră aduce testele rapide antigen încă din luna septembrie a acestui an, cererea fiind în continuă creştere pentru ele. Testele pe care le aducem noi au acurateţe de 97%.

Unele ţări europene au făcut campanii şi chiar au împărţit oamenilor astfel de teste rapide. Medicii infecţionişti spun că sunt utile pentru a determina cu exactitate perioada de contagiune.

Probele pentru testele antigen trebuie recoltate cu atenţie, strict ca în instrucţiunile de folosire, de către personal medical calificat. Orice greşeală poate duce la un rezultat fals. Preţul testelor rapide poate ajunge la maximum 150 de lei, pe când un test PCR costă cel puţin dublu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » Testele rapide pentru Covid-19, la mare căutare pe internet