Antena Meniu Search
x

Tratamentul pentru COVID-19 aplicat de Virgil Musta la Timișoara, extins cu succes la nivel național. ”Aici e cheia”

Tratamentul pentru COVID-19 aplicat de doctorul Virgil Musta la Timișoara, unde a vindecat sute de pacienți, a fost extins la nivel național iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.05.2020, 08:15

Doctorul Virgil Musta, despre tratamentul pentru COVID-19 care dă rezultate în România
Doctorul Virgil Musta, despre tratamentul pentru COVID-19 care dă rezultate în România - tion.ro
  • Noul tratament îşi propune să „atace” virusul înainte ca acesta să dezvolte forme grave.
  • Boala poate fi ținută sub control, iar pacienţii nu dezvoltă forme severe.

Doctorul Virgil Musta anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, că a stabilit o nouă schemă de tratament pentru pacienţii cu COVID-19, noua reţetă având inclus şi anticoagulant. Noul protocol de tratament îşi propunea să „atace” virusul înainte ca acesta să dezvolte forme grave. 

Virgil Musta mai declara că sunt şanse ca, aplicând noua schemă de tratament, boala să fie ţinută sub control, iar pacienţii să nu dezvolte forme severe. 

„Noi am introdus în protocolul nostru ca toţi pacienţii cu formă medie de COVID-19 şi formă uşoară la pacienţi cu factori de risc să se introducă terapia profilactică de anticoagulare, iar la cei care sunt în forme severe de boală s-a introdus terapia curativă pe nişte criterii medicale pe care le-am trecut în ghidul nostru terapeutic. De trei săptămâni, toţi pacienţii urmează tratament anticoagulant conform ghidului nostru terapeutic”, a explicat medicul Musta, pentru Adevarul, iar rezultatele se văd în numărul pacienţilor care au ajuns să aibă nevoie să fie intubaţi.

La aproape trei săptămâni de la aplicarea noii scheme de tratament, doctorul Musta arată că noua reţetă, confirmată deja pe plan internaţional, dă roade.

„Aici este cheia. În momentul în care se declanşează acea cascadă de coagulare de multe ori este greu să mai faci ceva, se rostogoleşte bolovanul pornit. Ideea era să tratăm cât se poate de precoce. Am lucrat şi la ghidul naţional şi s-a acceptat acelaşi lucru: orice pacient simptomatic care se internează trebuie tratat cu anticoagulant. Eu m-am bazat pe studiile făcute în exterior, unde toată lumea spunea că are rezultate bune şi se recomanda acest lucru”, a mai declarat medicul Virgil Musta.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Tratamentul pentru COVID-19 aplicat de Virgil Musta la Timișoara, extins cu succes la nivel național. ”Aici e cheia”