Antena Meniu Search
x

CINCI oameni au ajuns LA SPITAL, cu atacuri de panică şi răni după ce tramvaiul 25 din Bucureşti a luat foc în mers!

Aproape 20 de călători au rămas captivi în vagonul invadat de fum şi flăcări, pentru că uşile se blocaseră. Speriaţi şi fără aer, oamenii au spart geamurile ca să-şi salveze viaţa. Martorii, dar şi camerele de supraveghere din zonă au surprins momente dramatice. 

Vezi și

Aproape 20 de călători au rămas captivi în vagonul invadat de fum şi flăcări, pentru că uşile se blocaseră. Speriaţi şi fără aer, oamenii au spart geamurile ca să-şi salveze viaţa. Martorii, dar şi camerele de supraveghere din zonă au surprins momente dramatice. 

"Am crezut că o să murim. Nu s-au deschis uşile şi dintr-odată s-a auzit... ca un fel de explozie a fost", relatează Florentina Buzatu, pasager în tramvaiul care a luat foc în mers. 

Ora 8 dimineaţa, zona Cotroceni. 20 de călători captivi într-un tramvai cuprins de fum şi flăcări se luptă să-şi salveze viaţa. 

Un bărbat trage de o femeie agătaţă în geamul spart al vagonului. Alţi doi călători lovesc cu picioarele în uşile blocate ale vagonului. Vatmanul se îngrozeşte. 

Pe acelaşi subiect

Sunt scene dramatice la care asistă şi copii. 

După ce scapă din infern, oamenii se prăbuşesc pe boduri şi pe trotuare. Unii sunt răniţi de cioburi, alţii abia pot să respire.  

"Am mai văzut o doamnă întinsă pe jos, avea ceva sânge, probabil când a sărit s-a tăiat în cioburile de la geamul spart", povesteşte Florentina Buzatu.

O frână bruscă şi un zgomot puternic anunţau unul dintre cele mai grave incidente din tramvaiele bucureştene. Între staţiile Vasile Milea şi Răzoare, garnitura 25 a luat foc în mers. 

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momente dramatice. Un fum gros a invadat unul dintre cele două vagoane. Florentina era înăuntru împreună cu sora ei mai mică. 

"Eram în tramvai, mergea foarte încet tramvaiul şi dintr-odată. un domn din staţia cealaltă, staţia opusă, ne făcea semn, tot gesticula cu mâinile că se întâmplă ceva şi dintr-odată am văzut că tot ieşea fum. Noi ne-am îmbulzit toţi spre aceeaşi ieşire", mărturiseşte pasagera Florentina Buzatu.

Incendiul a pornit în vagonul doi al tramvaiului, în partea din spate. La Partea electrică de sub vagon s-a produs un scurt circuit. . Din cauza defecţiunii, uşile s-au blocat, iar călătoriis-au înghesuit să iasă pe un singur geam spart, se pare, cu picioarele. 

Deşi e obligatoriu, tramvaiul, vechi de peste 40 de ani, nu era dotat cu ciocane pentru evacuare cu ajutorul cărora pasagerii să poată sparge geamurile. 

Aerul devenise deja irespirabil.  

"Un domn mai cumpătat ca noi a dat cu piciorul în geam, a spart geamul şi am început să sărim unul câte unul", îşi aminteşte Florentina. 

Cinci oameni au ajuns la spitalele din Capitală. Trei la spitalul Universitar, iar doi la Elias. 

Tramvaiul 25 a fost retras în depoul din Militari. Vagonul în care a izbucnit focul e ars în totalitate. După incident, alte cinci tramvaie au rămas blocate, la oră de vârf, timp de zeci de minute.

Incidentul s-a lăsat cu anchete, demiteri şi demisii. Şeful Directiei de Achiziţii din Primăria Capitalei a fost dat afară, iar directorul RATB a plecat din proprie iniţiativă. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă. Vatmanul şi pasagerii vor fi audiaţi. 

Gabriela Firea a promis că bucureştenii vor avea  200 de tramvaie şi troilebuze noi, dar şi autobuze electrice. Nu se ştie însă şi de când.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » CINCI oameni au ajuns LA SPITAL, cu atacuri de panică şi răni după ce tramvaiul 25 din Bucureşti a luat foc în mers!