Antena Meniu Search
x

54 de bătrâni de la un azil din Botoșani riscă să ajungă în stradă

Peste 50 de bătrâni din Botoşani trăiesc cu teama că vor ajunge în stradă, după ce singurul cămin de stat din judeţ a rămas fără finanţare de la Ministerul Muncii

Vezi și

 Peste 50 de bătrâni din Botoşani trăiesc cu teama că vor ajunge în stradă, după ce singurul cămin de stat din judeţ a rămas fără finanţare de la Ministerul Muncii. Sunt deja două luni de când conducerea azilului face eforturi disperate să nu închidă unitatea. Nici primăria comunei unde este căminul nu are bani pentru a susţine cheltuielile. 700.000 de lei pe an costă liniştea bunicilor.

Bătrânii din căminul de la Truşeşti se tem că vor ajunge în stradă, neputincioşi, după ce, în ultimii patru ani, abia îşi găsiseră liniştea într-un loc pe care îl numesc "acasă".

Aici, fiecare om are o poveste. Tanti Maria are 95 de ani. Din ei, 25 a lucrat pentru spitalul din Truşeşti şi atunci a dat zile şi nopţi pentru a-i ajuta pe ceilalţi. A adus sute de suflete pe lume şi a îngrijit bolnavi, aşa cum este ea astăzi.

Când abia şi-au găsit liniştea şi siguranţa, la bătrâneţe, cei 54 de bunici din cămin sunt acum cu ochii în lacrimi. Ştiu că nu mai sunt bani de la minister pentru întreţinerea lor.

Pensionarii aşteaptă verdictul cu inima strânsă şi speră ca anii bătrâneţii lor să nu fie parte a unei drame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » 54 de bătrâni de la un azil din Botoșani riscă să ajungă în stradă