Antena Meniu Search
x

7 modificări pe care ar trebui să le faci în apartament înainte de venirea iernii

Temperaturile scăzute vin de cele mai multe ori la pachet cu facturi mari la încălzire pentru locuințe, dar și disconfort termic în locuințele care nu sunt pregătite pentru sezonul rece.

Ce modificări ar trebui făcute în apartament pentru iarnă
Ce modificări ar trebui să faci în apartament înainte de venirea iernii - Shutterstock / Iana Alter

Temperaturile scăzute vin de cele mai multe ori la pachet cu facturi mari la încălzire pentru locuințe, dar și disconfort termic în locuințele care nu sunt pregătite pentru sezonul rece. Această lună poate fi ultimul moment pentru proprietarii de locuințe să facă modificările necesare pentru a scăpa de următoarele luni friguroase din calendar.

7 modificări pe care ar trebui să le faci în apartament înainte de venirea iernii:

1. O centrală termică

Una dintre cele mai utile soluții pentru a controla eficient factura la încălzire de pe timpul iernii este montarea unei centrale. Astfel, plăte;ti exact când consumi și ai marele avantaj de a optimiza costurile și căldura necesară în locuință pentru a te bucura de o iarnă confortabilă. Cu ajutorul centralelor poți decide când ai nevoie de mai multă căldură în locuință, vei putea reduce acest consum când tu și cei din familia ta sunteți plecați de acasă, iar astfel facturile lunare vor fi în controlul tău direct. Pentru a vedea care sunt cele mai bune centrale centrale termice pentru tine și casa ta în această iarnă, accesează site-ul cu cele mai bune oferte ale momentului și alege un model potrivit nevoilor tale.

2. Calorifere noi

Una dintre impresiile formate greșit în timp este aceea că în locuință ai nevoie de calorifere de mari dimensiuni pentru a putea obține mai multă căldură. Acest lucru este fals. În primul rând, ai nevoie de calorifere noi care sunt capabile să distribuie căldura într-un mod eficient. Atâta timp cât suprafața camerei pe care un calorifer ar trebui să o acopere nu este extrem de mare, atunci dimensiunea nu contează atât de mult, ci mai degrabă puterea.

3. Schimbă geamurile

Degeaba asiguri surse bune de căldură în locuință, dacă aceasta se pierde din cauza geamurilor vechi. Ferestrele cu rame de lemn ar trebui înlocuite cu modele noi din materiale mult mai eficiente din punct de vedere termic. De asemenea, este de recomandat să faci și reparații în jurul ramelor, pentru a te asigura că nu există posibilitatea de pierdere a căldurii.

4. Repară pereții

Eficiența termică este oferită și de calitatea pereților, de aceea este necesar să renovezi în primul rând dormitoarele din casă. Dacă stai într-un bloc care nu a fost reabilitat termic, atunci poți începe cu interiorul pereților, pentru a limita pierderile de căldură.

5. Înlocuiește ușile

Ușa de la intrare și ușile din casă ar trebui schimbate, pentru a te asigura că nu există curenți de aer care circulă prin locuință și trag în jos gradele din termometrele din locuință. O izolare corectă a fiecărei încăperi din casă te va ajuta să reduci costurile la căldură pentru că astfel vei putea încălzi doar acele zone din locuință de care ai nevoie.

6. Pune draperii groase la geamuri

Draperiile groase și închise la culoare ajută extrem de mult în izolarea termică a dormitoarelor. Mai mult, acestea sunt extrem de utile și pentru odihna generală pe timpul nopții, blocând orice sursă de lumină provenită din stradă.

7. Mută mobila din casă

Evită să ții corpuri mari de mobilier în fața caloriferelor din locuință, pentru că acestea pot bloca toată căldura degajată, iar încăperile vor fi mult mai reci decât ți-ai dori. În plus, vei plăti pentru o căldură pe care nu o vei resimți.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Iana Alter

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » 7 modificări pe care ar trebui să le faci în apartament înainte de venirea iernii