Antena Meniu Search
x

Două mame şi-au abandonat nou-născuţii în maternitatea din Rm. Vâlcea

Două mame şi-au abandonat nou-născuţii, care au rămas în grija asistentelor şi medicilor.

Vezi și

Două mame şi-au abandonat nou-născuţii, care au rămas în grija asistentelor şi medicilor. Unul dintre bebeluşi a fost abandonat pentru că mama lui mai avea copii acasă. Celălalt, pentru că a fost născut de o adolescentă.

Din păţut, o fetiţă de doar cinci zile e cea care ne zâmbeşte. O să-i spunem "Bebe". Aşa sunt alintaţi în maternitate bebeluşii care nu au un nume. Nu au nici mamă. Fetiţa nu a mai avut un loc lângă mama ei, care are deja acasă alţi cinci copii.

Asistentele de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea ne fac cunoştinţă şi cu o altă fetiţă. De această dată, bebeluşul a fost abandonat înainte de Sărbători.

"Un bebeluş care chiar îşi doreşte să fie iubit. Acum suntem "mama". Sper că nu pentru mult timp, să-şi găsescă o mamă care să-l îngrijească aşa cum trebuie. Poţi să nu-i dai mâncare, să nu-i dai nimic unui bebeluş, dar dacă-i dai dragoste, înfloreşte.", spune o asistentă.

Cei doi bebeluşi ar putea rămâne chiar şi câteva luni în spital, până când Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea le va găsi un asistent maternal. La nivel naţional, conform statisticilor, în primul semestrul al anului trecut, aproape 500 de nou-născuţi au fost abandonaţi în maternităţi şi secţii de pediatrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Două mame şi-au abandonat nou-născuţii în maternitatea din Rm. Vâlcea