Antena Meniu Search
x

Case speciale pentru persoanele cu dizabilități construite în Argeş

Şi persoanele cu dizabilităţi au dreptul la o viaţă normală. Motiv pentru care, în Argeş, 120 de persoane cu probleme locomotorii vor fi mutate din centrele de îngrijire, în locuinţe speciale construite după nevoile lor.

De Redactia Observator la 02.03.2019, 11:27
Vezi și

Şi persoanele cu dizabilităţi au dreptul la o viaţă normală. Motiv pentru care, în Argeş, 120 de persoane cu probleme locomotorii vor fi mutate din centrele de îngrijire, în locuinţe speciale construite după nevoile lor. Casele vor fi ridicate în două comune după un model de asistenţă socială preluat din occident. Proiectul vine după ce Uniunea Europeană a impus ca numărul persoanelor insituţionalizate să nu mai depăşească 100 pentru fiecare loc de îngrijire în parte.

Ion Slătineanu, primarul comunei Tigveni: Încheiem un protocol de colaborare, în care Primăria Tigveni poate să pună la dispoziţie şi am dat şi hotărâre de Consiliu Local o suprafaţă de teren şi o clădire în care o să fie amenajat un centru de zi şi vor fi construite patru vile, patru căsuţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi.

Casele vor fi dotate cu dormitoare, băi şi bucătărie special adaptate la nevoile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. În unele dintre ele va fi în permanenţă şi un medic specializat. Modelul este preluat din străinătate, iar scopul principal este de integrare în societate a celor aflaţi în nevoie.

Adela Gogoaşă, directorul adjunct al DGASPC Argeş: Ne dorim pentru aceste persoane să îşi ducă o viaţă normală, cât mai aproape de cea de familie, să trăiască în comunitate, alături de ceilalţi oameni din comunitatea respectivă. Şi în speranţa că luând parte la viaţa comunităţii ei îşi vor putea dezvolta potenţialul.

Proiectul va fi gata în 2022 şi va fi realizat cu bani europeni, o investiţie de 21 de milioane de lei. În plus, Uniunea Europeană nu mai permite centrelor din România să găzduiască mai mult de 100 de persoane.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Case speciale pentru persoanele cu dizabilități construite în Argeş