Antena Meniu Search
x

Video Cel mai scurt drum până în Poiana Braşov. Cozi după cozi: în cât timp ajung schiorii pe pârtie

Haos pe pârtie, haos şi în trafic, la Poiana Braşov. Pentru o tură cu schiurile, sute de oameni s-au înghesuit încă de dimineaţă la telegondolă. Însă până să ajungă acolo, au mai avut de trecut un test al nervilor, pe şoseaua care duce în Poiană. O echipă Observator a fost în trafic şi a cronometrat drumul schiorilor către distracţia de pe pârtie.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.01.2022, 19:22

Vezi și

Startul călătoriei către masivul Postăvarul s-a dat în faţa gării din Braşov. "Suntem în Gara centrală din Braşov, încercăm să vedem cât facem de aici cu maşina de serviciu pe care o va conduce colegul meu şi cu autobuzul 100, cel care asigura legătura între gara centrală din Braşov şi pârtiile din masivul Postăvarul. Plecăm la drum!", arată Claudiu Loghin, reporter Observator. 

Cât durează drumul spre Poiana Braşov

"Am ajuns în Poiana Braşov cu autobuzul de la gară în 40 de minute. Colegul meu a făcut 25 de minute dar nu a găsit încă loc de parcare", revine Claudiu Loghin, ajuns la destinaţie. Deşi a ajuns mai repede decât autobuzul, şoferul autoturismului nu a ieşit deloc în câştig. Prin staţiune se circulă bară la bară, iar în parcări nu mai e loc să arunci un ac. Ar fi avut, totuşi, o soluţie. "Dacă totuşi insistă să vină cu maşina este parcarea multietajată din Poiana de jos, pentru că acolo au avantajul, pe lângă faptul că îşi parchează maşina, există o linie de autobuz, un shuttle, linia 60", spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.

Aglomeraţie pe pârtie. Cozi uriaşe la telegondolă

Pe acelaşi subiect

Numai astăzi au fost libere cel puțin 100 de locuri din cele 435, câte are parcarea multietajată. "Cel mai bine e cu autobuzul pentru că e plin de maşini, deci dacă poţi să opreşti în Poiana mică, e perfect", recomandă un instructor de schi. Lungul drum către pârtie e departe însă de a se fi terminat. Pe jos, printre maşinile parcate care pe unde au apucat, schiorii se îndreaptă spre altă aglomeraţie. 

"Ia uite cât e coada!" Aşa arăta la orele prânzului coada de schiori de la staţia de îmbarcare a liniei de telegondolă Postăvarul Expres. Peste o mie de turişti au stat umăr lângă umăr, înşiraţi pe o distanţă de 250 de metri. Înghesuiţi câte patru pe un metru pătrat. Întrebat de cât timp aşteaptă la coadă, un bărbat răspunde: "35 de minute. Mi se pare un timp mare, dar astăzi am găsit ziua liberă şi am venit şi noi să prindem 2-3 ture". Există totuşi culoare de separare de-a lungul cozii. "Având în vedere că e organizat, e ok", spune o femeie. De aşteptare tot nu scapă. "Nu există o soluţie, pentru că toată lumea vrea să schieze pe nişte pârtii foarte bune", explică Sorin Toarcea

La finalul zilei, aglomerația se mută pe Valea Prahovei. Două ore și jumătate, de la Brașov la Comarnic, pe 60 de kilometri. A fost motivul pentru care, ca în orice vârf de sezon de iarnă, polițiștii rutieri din Brașov le-au recomandat șoferilor rute alternative. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cel mai scurt drum până în Poiana Braşov. Cozi după cozi: în cât timp ajung schiorii pe pârtie