Antena Meniu Search
x

Video Determinare la cel mai înalt nivel. Schiatul pentru persoanele cu dizabilităţi, un vis devenit realitate

Pentru ei, nu mai există imposibil. Un vis până acum de neatins a devenit realitate pentru zeci de persoane cu dizabilităţi. Au putut schia pe pârtia de la Vatra Dornei! Au venit chiar şi de la sute de kilometri depărtare ca să încerce monoschiurile special create pentru nevoile lor. O bucurie imensă, o experienţă de neuitat şi o lecţie pentru noi.

de Angela Bertea

la 23.01.2022, 20:57

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este prima dată când Raluca simte ce înseamnă să aluneci liber pe zăpadă. S-a născut cu dizabilitatea care a obligat-o să trăiască într-un scaun cu rotile. Nu a îndrăznit nici măcar să spere că va schia vreodată. 

Raluca: Am mai venit pe pârtie, mă uitam la ceilalţi, am zis că e frumos, aş fi vrut să încerc, dar nu speram 

Deşi face parte dintr-un club sportiv, şi pentru Paula schiatul a fost toată viaţa un vis de neatins. A venit tocmai de la Galaţi la Vatra Dornei ca să simtă adrenalina celui mai iubit sport de iarnă. 

Pe acelaşi subiect

Paula Cristea: O experinţă unică, întotdeauna prima dată e cel mai frumos, invit toate persoanele cu dizabilităţi să vină pe pârtie.

Oamenii care si-au depăşit limitele

În România sunt peste 850 de mii de persoane cu dizabilităţi şi nicio pistă de schi accesibilizată. Aşa că iarna, sunt forţaţi să stea închişi în case sau, în cel mai bun caz, să ajungă până la bazele pârtiilor, spectatori la bucuria celorlalţi.

Ionuț Stancovici, preşedinte Caiac Smile: Suntem la Vatra Dornei special ca oamenii de aici să se împrietenească cu scaunele adaptate pe care le avem pentru ei, să se bucure de zăpadă prin proiectul Ajut eu am reuşit să strângem zece scaune valorea unui scaun e de 6 mii 500 de euro 

Prin alte donaţii, ONG-ul a mai cumpărat încă trei, aşa că acum au 13 monoschiuri pe care le vor lăsa la pârtiile din toată ţara. 

Ionuț Stancovici, preşedinte Caiac Smile: De aici mergem la Cluj, apoi în Poiana Braşov 

Schiorii începători au fost susţinuţi de o galerie pe măsura entuziasmului lor: gaşca Zurli. 

Mirela Retegan: Oamenii ăştia m-au determinat pe mine să mă urc pe schi. Dacă ei pot, înseamnă că pot şi eu şi aş vrea ft mult ca atunci când vedem oameni lângă noi care au nevoie de ajutor să nu întoarcem capul 

La finalul campaniei "Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze", zece pârtii din ţară vor fi accesibilizate şi 100 de instructori vor învăţa cum funcţionează monoschiurile, pentru a le putea oferi celor cu nevoi speciale prima lecţie de schi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Determinare la cel mai înalt nivel. Schiatul pentru persoanele cu dizabilităţi, un vis devenit realitate