Antena Meniu Search
x

Video Poiana Braşov ar putea deveni de nerecunoscut. Hotelierii sunt îngrijoraţi că blocurile care răsar la tot pasul îi vor ruina

Sute de apartamente aflate în construcţie ar putea schimba faţa celei mai căutate staţiuni montane din ţară. Proprietarii hotelurilor din Poiana Braşov se tem că, odată cu apariţia noilor clădiri de locuinţe, afacerile lor vor avea de suferit. Primăria îi linişteşte însă: în Poiană nu s-ar elibera autorizaţii de construcţie pentru blocuri.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.01.2022, 12:31

Vezi și

Sunt deja două proiecte uriaşe la care se lucrează de zor. Au termene de finalizare în mai anul acesta şi iulie anul viitor, iar proprietarii de hoteluri se tem că tot de atunci ar putea începe şi problemele lor. "Cel mai mult vor pierde investitorii şi, bineînţeles, şi la nivel naţional românii nu se vor mai putea bucura de o staţiune montană deosebită faţă de restul. Nu ar trebui autorizate construcţii care să nu conţină componentă turistică", susţine Roxana Cojocea, de la Asociația de Turism Poiana Brașov.

Hotelierii din Poiana Braşov se tem de faliment

"Dacă vom construi foarte mult în această zonă, cu siguranţă vor fi foarte mulţi hotelieri în faliment, pentru că cererea nu este foarte mare. Haideţi să păstrăm Poiana Braşov, aşa cum este, pentru binele turismului", îndeamnă Gabriel Roșca, director hotel. 

Oficialii asociaţiei de turism spun că în acest moment, în staţiune, sunt în construcţie nu mai puţin de trei blocuri de locuit cu o capacitate totală de 700 de apartamente şi că acest fapt sufocă afacerile locale din turism. Potrivit panourilor de de informare de pe şantiere, vor fi "construite aparthoteluri" şi "vile cu apartamente locuinţe de vacanţă". "Două camere, cu metri pătraţi utili de la 47 la 52, în funcţie de structură, etaj. Pleacă de la 91.200 plus TVA", arată reprezentantul unui proiect rezidenţial. 

Pe acelaşi subiect

Reacţia autorităţilor braşovene

Managerii de hoteluri din Poiană se tem că acolo vor fi reşedinţe permanente ale proprietarilor. Reprezentanţii primăriei spun însă că nu există motive de îngrijorare. "În Poiana Braşov este interzisă eliberarea de autorizaţii pentru blocuri de locuinţe. Vorbim despre o staţiune turistică montană unde se pot construi spaţii de cazare, restaurante", a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.

Poiana Braşov are, în prezent, o capacitate de peste patru mii de locuri de cazare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Poiana Braşov ar putea deveni de nerecunoscut. Hotelierii sunt îngrijoraţi că blocurile care răsar la tot pasul îi vor ruina