Antena Meniu Search
x

Video Dublă lovitură pentru turiștii din Poiana Brașov: după ce au stat ore în șir în trafic, nici telecabina nu a funcționat

A nins în sfârşit la munte, spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă, care aşteptau condiţii mai bune de schi. În Maramureş, în Gorj sau în Sinaia, stratul proaspăt depus a încântat mii de turişti. Doar cei care au ajuns în Poiana Braşov au fost dezamăgiţi. După cozile infernale de pe şosea, au aflat că vântul nu dă voie gondolei să funcţioneze. 

de Redactia Observator

la 08.01.2022, 20:26

Vezi și

A nins abundent în judeţul Maramureş şi, ca niciodată în acest sezon, pârtia de la Cavnic a fost plină de turiști. 

Reporter: Cum e pârtia? 

Turist: Foarte fain. Eu astăzi am învăţat prima dată şi am reuşit să mă dau de patru ori, înseamnă că e bună, nu e foarte îngheţată, e foarte ok. 

Reporter: Vă bucuraţi şi că ninge? 

Pe acelaşi subiect

Turist: Da, maxim, e foarte fain, recomand. 

Vestea bună a circulat repede iar pârtiile s-au umplut cât ai spune "ninsoare". 

Turist: Cred că este a şasea oară în care vin din decembrie şi până acum. Până acum nu am prins zăpadă, dar acum mă bucur de zăpadă. 

Turist: Chiar e super şi că şi ninge, nu e gheaţă absolut deloc, este powder, special pentru dat. 

Stratul de zăpadă măsoară până la 60 de centimetri, iar gradul de ocupare în staţiune este de 90%, până la finalul lunii februarie. 

Peisaje de basm la Rânca și la Voineasa

Şi la Rânca, ninsoarea a adus sute de turişti pe pârtie. Aici sunt deja 80 de centimetri de omăt, iar până miercuri troienele ar putea ajunge şi la un metru. Şi Sinaia a fost azi un furnicar. La fel de aglomerat a fost şi pe pârtia de la Voineasa. 

În căutarea zăpezii au plecat turiştii şi în Poiana Braşov. După ce au stat ore bune la coadă pe DN1, au ajuns dezamăgiţi pe pârtia de la Postăvarul. Din cauza vântului puternic, telecabina a fost închisă. S-a putut schia pe cele opt pârtii, însă condiţiile nu au fost tocmai bune.  

Instructor schi: Momentan nu funcţionează nicio instalaţie. Cei avansaţi se mai pot duce cu telecabina mare, dar în rest, începătorii, aici pe pârtiuţa copiilor. 

Meteorologii au emis un cod galben de ninsori abundente și viscol în zona montană a ţării. Avertizarea este în vigoare până mâine la ora 10.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Travel » Dublă lovitură pentru turiștii din Poiana Brașov: după ce au stat ore în șir în trafic, nici telecabina nu a funcționat