Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum a ajuns Raluca, o profesoară de filosofie și logică, să fie chelneriță pe litoral: "Nu am altă soluţie"

Mulţi românii aleg să vină vara la mare special ca să muncească. Chelnerii, de exemplu, câştigă destul de bine în sezon estival, mai ales din bacşişuri. Aşa că unii vin şi de la sute de kilometri distanţa doar pentru a munci trei luni pe plajă, iar apoi, în septembrie, se reîntorc la profesiile lor.

de Redactia Observator

la 29.07.2022 , 18:23

Raluca este din Oneşti, iar de șase ani, în fiecare vară lucrează pe litoral. Asta cu toate că meseria ei de bază nu are nicio legătură nici cu marea şi nici cu domeniul horeca.

Raluca Iftimie, chelneriţă: Sunt profesor de filosofie, de socio-umane, sociologie şi logică şi tot ce cuprinde socio-umanele. A fost foarte greu pentru că plecam dintr-un domeniu în care exista respect, numărul de ore nu se compară cu ce lucrăm noi aici, dar trebuie să fac asta pentru că nu aveam altă alegere, nevoile sunt din ce în ce mai mari. Când ai şi o familie de întreţinut nu te mai gândeşti ce faci, până la urmă practici ce ai.

La mare, Raluca este chelneriţă şi lucrează în ture de până la 14 ore, pentru salariu minim pe economie plus bacşişuri. Acasă se reîntoarce la catedră.

Vezi și

Raluca Iftimie, chelneriţă: Cu drag mă întorc. Nu se compară. Sunt două linii paralele. Pentru aia m-am pregătit, a fi cu elevii, a-i înţelege, iar pe asta o fac voluntar vara, nu am altă soluţie.

Pe acelaşi subiect

Se fac bani frumoși pe litoral, în sezonul de vară

Răzvan în schimb are 20 de ani şi alte motivaţii. Pare să trăiască visul oricărui tânăr, iarna este la munte şi vara la mare.

Razvan Neagu: Am încercat să îmbin utilul cu plăcutul mereu, iarna să fiu la munte şi vara la mare. Iarna sunt instructor de ski în Poiană şi vara am încercat să stau cât mai mult timp la mare.

La munte câştigă şi câte o mie de lei pe zi ca instructor, în timp ce la mare ajunge la 3.000 de lei pe lună. Şi spune că va continua să facă asta cat de mult va putea. În acest moment, doar pe litoral este nevoie de aproximativ 20.000 mii de angajaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi terminat cumpărăturile de Crăciun?
Observator » Ştiri sociale » Cum a ajuns Raluca, o profesoară de filosofie și logică, să fie chelneriță pe litoral: "Nu am altă soluţie"