Antena Meniu Search
x

Un bar din Spania a pus internetul pe jar, după ce ar fi "umflat" notele de plată cu taxă de tacâm şi pentru venirea ospătarului la masă

Un turist s-a declarat deranjat după ce un bar din Spania, The Imperial din oraşul Zamora, l-a taxat în plus pentru că a stat pe terasă. El spune că ospătarii i-au cerut câte 20 de cenţi de fiecare dată când un chelner a venit la masa lui, precum şi un euro pentru tacâm. Întâmplarea a avut loc la finalul anului trecut şi a devenit rapid virală, iar dezbaterile au luat amploare din nou în utlmele zile.

de Redactia Observator

la 21.07.2022, 16:23

Un bar din Spania a pus internetul pe jar, după ce a "umflat" notele de plată
Un bar din Spania a pus internetul pe jar, după ce a "umflat" notele de plată - Twitter / Facebook The Imperial

Un bar din Spania a stârnit furie pe reţelele de socializare, după ce şi-a taxat clienţii pentru serviciile ospătarilor oferite la terasă. Un bărbat a primit o notă de plată surprinzătoare după ce s-a bucurat de câteva băuturi la barul The Imperial din Zamora, în nordvestul Spaniei. Deşi e des întâlnit în Europa să ţi se perceapă o taxă e meniu când stai la terasă, turistul a fost surprins că a trebuit să plătească 20 de cenţi de fiecare dată când ospătarul a venit să le aducă băuturi la masă, dar şi că i s-a cerut un euro pentru folosirea tacâmurilor. 

Bărbatul a postat nota de plată pe Twitter în noiembrie anul trecut şi a devenit rapid virală, iar taxele par să fie aplicate şi în prezent, alţi turişti mărturisind că au avut experienţe similare. 

"Ceva ciudat ni s-a întâmplat în Benavente. De fiecare dată când chelnerul a venit la masa de pe terasă să ne aducă ceva, bere, tapas, ne-a taxat cu 20 de cenţi. Mai mult ne-a cerut bani şi pentru tacâmul adus la masă ca să tăiem pâinea prăjită pe care o comandasem", a povestit bărbatul.

Restaurantul a menţionat că taxa este percepută pentru fiecare băutură adusă la masă, nu pentru vizitele ospătarului pe terasă. Reprezentanţii au declarat în presa spaniolă că practica este des întâlnită pentru serviciile oferite pe terase.

Pe acelaşi subiect

Cum au reacţionat oamenii când au văzut nota de plată

Foarte mulţi oameni au comentat pe reţelele de socializare şi şi-au exprimat furia, unii spunând chiar că practica ar fi ilegală. "Faza cu tacâmul este exagerată. Trebuia să chemi poliţia. Nu pentru euro ăla în plus, ci pentru gest în sine", a scris un utilizator. Alţii s-au declarat deranjaţi de taxa pentru fiecare băutură.

Au existat însă şi persoane care au spus că totul e normal. "Dacă nu eşti mulţumit că te taxează pentru fiecare băutură pe care ţi-o aduce pe terasă, data viitoare stai la bar", i-a spus cineva. 

"La început pare şocant, dar dacă stai să te gândeşti, preţurile nu sunt mari deloc şi apoi există şi cazurile alea cu: poţi să îmi aduci un pai penru copil? Poţi să îmi mai aduci o furculiţă, că am dat-o pe jos?... aşa ajung chelnerii să fie chemaţi de 200 de ori pentru fiecare lucru mărunt", a scris un alt utilizator.

După o perioadă de câteva luni de linişte, postarea de pe Twitter a revenit în atenţia internauţilor şi comentariile s-au înmulţit, însă de această dată cele mai multe atrag atenţia că acest lucru este foarte cunoscut în Spania şi că totuşi suma nu e aşa mare încât să justifice isteria.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un bar din Spania a pus internetul pe jar, după ce ar fi "umflat" notele de plată cu taxă de tacâm şi pentru venirea ospătarului la masă