Fructele romanesti nu sunt atat de aratoase precum cele straine
Am pierdut si in acest an batalia la taraba. Fructele romanesti abia se zaresc in piete. Capsuna autohtona e pe sfertul celei din Grecia, iar un pumn de cirese romanesti nu poate concura cu unul plin cu marfa straina
Dimensiunile fructelor au fost luate la ochi si de inspectorii sanitar-veterinari care verifica daca marfa contine ingrasaminte peste limita.
In primul rand, trebuie sa ne laudam cu gustul fructelor romanesti. Este bine stiut ca fructele care cresc la noi in tara au o savoare aparte, o aroma pe care nu o gasim la fructele de import, asta, bineinteles, daca reusim sa trecem peste aspect. De exemplu, ciresele romanesti de mai sunt ceva mai micute, dar au un gust inconfundabil, in timp ce ciresele aduse din Grecia sau din Turcia sunt mai mari, mai aspectuoase si carnoase.
Fructele romanesti mai au, totusi, un avantaj: sunt mai ieftine. De exemplu ciresele noastre costa opt lei kilogramul, iar cele importate ajung si la 35 de lei kilogramul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰